Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Komunikacija na poslu: Kako da uspešno vodite sastanak

Komunikacija na poslu: Kako da uspešno vodite sastanak

Sastanci su veoma bitna stvar u životu svakog direktora ili menadžera. Kada je rešavanje bitnog projekta u pitanju, sastanak sa novim klijentima ili redovan sastanak u kacelariji važno je unapred pripremiti se jer se na njima donose bitne odluke. Kako biste izbegli nesuglasice ili probleme, važno je dobro obaviti sastanak.

Neka istaživanja su pokazala da supešne kompanije provode 15 odsto svog vremena na sastancima. To pokazuje koliko je komunikacija sa zaposlenima i klijentima važna za uspeh na poslu. Međutim postoje i oni sastanci koji su neproduktivni. Direktori i menažeri govore da oko 60 odsto njihovih sastanaka propadne jer se na njima ne donesu bitne odluke i ne reše važna pitanja.

Sastanci zavise od kulture i politike organizacije. Neosporno je da je komunikacija u jednoj kompaniji značajna i zbog toga je važno da se slede  sledeća pravila kada je u pitanju vođenje sastanka.

sastanci Komunikacija na poslu: Kako da uspešno vodite sastanak

 Kraći sastanci

Samo 20 vremena na sastanku je dovoljno da se reše ključna pitanja. Ostalih 80 odsto je trošenje vremena. Skratite svoje sastanke, fokusirajte se na bitna pitanja i rešavanje problema. Tako ćete uštedeti vreme i bićete veoma produktivni.

Pripremite se pre sastanka

Zaposleni često nemaju ideju o čemu će se pričati na sastanku. Najbolje je da se pre sastanka pripremite kako bi im ukratko obajsnili o čemu će biti reči. Ovim ćete izbeći nepotrebna pitanja tokom sastanka i lakše ćete postići svoje ciljeve ako vaši zaposleni znaju sve o temi koju rešavate na sastanku.

sastanci1 Komunikacija na poslu: Kako da uspešno vodite sastanak

 Pratite na sastanku

Mnogo puta sastanci uključuju neke nove ideje, razmišljanja i različite strategije. Mnogo toga interesantnog se kaže na sastanku ali sve to zaboravite kada izađete napolje. Da se to ne bi desilo, najbolje je da na vreme zapisujete sve ideje koje se jave tokom sastanka. To će doprineti vašem rešavanju problema. Zato uvek zapisujte šta vaši saradnici izgovore tokom sastanka, jer nikad ne znate  kada će vam te ideje zatrebati.

Mirjana Radojević

Editors choice