Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Koncert pijanistkinje Ksenije Djačenko u Kući kralja Petra

Koncert pijanistkinje Ksenije Djačenko u Kući kralja Petra

Koncert Ksenije Djačenko, ruske pijanistkinje,biće održan u Kući kralja Petra, ustanovi kulture GO Savski venac,
u utorak, 11. novembra 2014, u 19h. Na programu će biti izvedene kompozicije Skarlatija, Lista, Čajkovskog i Rahmanjinova. Ulaz na koncert je slobodan.

Ksenia Piano2 Koncert pijanistkinje Ksenije Djačenko u Kući kralja Petra

Ksenija Djačenko svira klavir od svoje šeste godine. Kao učenik Dečje muzičke škole osvojila mnogo nagrada regionalnom takmičenju i svirala je mnogo koncerata kao solista i sa Kamernim orkestrom u Volgogradu (Rusija). Godine 1996. upisala je Umetničku školu u Volgogradu, u klasi prof. Viktora Lesenka. Godine 1997. osvojila je 3. nagradu na Ruskom narodnom pijanističkom takmičenju u Volsku. Godine 2000. nastavila je studije na Konzervatorijumu “L. V. Sobinov “, u Saratovu, u klasi prof. Asje Kirejeve, gde je diplomirala sa maksimalnim rezultatom i dobila kvalifikacije izvođač-solista, profesor klavira, koncertmajstor i izvođač kamerne muzike. Isto zvanje stekla je i 2007. godine, na postdiplomskim studijama kod profesora Aleksandra Rikela.

Dobitnik je brojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada: Specijalna „Ibla“ nagradu za savremenu muziku, na Međunarodnom takmičenju pijanista (Ragusa, Italija), 1. nagrada na 3. Nacionalnom takmičenju za izvođača profesora u Volgogradu, nagrada za najboljeg koncertmajstora u Volgogradu, na takmičenju za violinu, 1. nagrada na Međunarodnom festivalu mladih pijanista u Siguenzi (Španija), 3. nagrada na međunarodnom takmičenju pijanista “Anton Garsija Abril” (Teruel, Španija), nagrada na 3. Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Ciutat de Carlet” (Valencia, Espana), prva nagrada na 13. “Hose Roka” međunarodnom takmičenju pijanista u Valensiji, specijalno priznanje i diplomu „Najbolji izvođač muzike 20. veka“, na Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Carl Filtch” (Sibiu, Rumunija), 3. nagrada na Međunarodnom takmičenju za klavir “PanMusica” u Beču.

Ksenia Piano 1 Koncert pijanistkinje Ksenije Djačenko u Kući kralja Petra

Živi na relaciji Beograd – Siguenca – Hamburg, pohađa master studije, kao student u klasi prof. Breno Ambrosinija na “Salvador Segui” Visokom konzervatorijumu za muziku u Kastelonu (Španija). Istovremeno radi kao asistent profesora Brena Ambrosinija na klavirskom kursu na „Alfred Šnitke“ Internacionalnoj akademiji u Hamburgu (Nemačka).

Aktivno se bavi koncertnim aktivnostima u Evropi, a kao izvođač ima veoma veliki repertoar koji uključuje muziku od baroka do 21. veka i različitih klavirskih koncerata i kamerne muzike.

Editors choice