5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Koncerti “Ogledala moje duše” i “Svet Flaute”

Koncerti “Ogledala moje duše” i “Svet Flaute”

U sredu, 26.11.2014, sa početkom u 18 časova, u Kući kralja Petra, ustanovi kulture GO Savski venac, veče klavirskih improvizacija pod nazivom “Ogledala moje duše”, održaće mlada pijanistkinja Dalida Grmuša. Ulaz na program je slobodan.
Dalida Grmusa Koncerti Ogledala moje duše i Svet Flaute

Dalida Grmuša, rođena je 1989. godine u Sremskoj Mitrovici. Student je Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, odsek za klavir, u klasi prof. Nenada Radića. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, među kojima kao najdraže izdvaja Lauret trećeg EPTA pijanističkog takmičenja posvećenog delima Fridrika Šopena, prva nagrada na Takmičenju “Josip Slavenski”, prva nagrada na Takmičenju mladih pijanista u Nišu, prva nagrada na Republičkom takmičenju klavirskih dua, druga nagrada na Takmičenju “A. Skrajabin” u Parizu, druga nagrada na Takmičenju u Goriciji. Učestvovala je u muzičkim projektima “Čajkovski – Godišnja doba” snimljen za Školski program RTS-a, “Večeri S. Rahmanjinova” u SANU, KCB-u, paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, Veče savremene srpske muzike u Kulturnom centru u Parizu, Mariboru, Ljubljani i mnogim gradovima Srbije, “Koncert za puno ruku” u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Takođe piše i svoju muziku koju je predstavila publici koncertima koji su bili improvizacionog karaktera: KC Ruma, SKC Beograd, Akademija 28 Beograd… Svoje kompozicije svira i na Smotri srpskih kompozitora na Ubu, “Natre” za dva klavira i “Klavirska jesen” za četiri ruke sa pijanistkinjom Nedom Aleksić i kao “Laureati nastupaju” na završnom koncertu u Kultrunom centru Beograda.

flauta 27. 11. Koncerti Ogledala moje duše i Svet Flaute
U četvrtak, 27.11.2014, u 18 časova, u Kući kralja Petra, ustanovi kulture GO Savski venac, odražaće se drugi koncert iz ciklusa “Svet flaute”, koji Kuća kralja Petra organizuje u saradnji sa MŠ “Josip Slavenski”. Na koncertu će nastupiti učenice iz klase prof. Ljube Dimitrijevića: Milica Jončić, flauta, Mia Brvar, flauta, Ana Nikolić, flauta, Jelena Stanković, flauta, za klavirom prof. Marija Sabljić.

Na programu će biti izvedena dela: Debisija, Hasea, Dimitrijevića, Žolivea, Dancija, Mocarta i Bornea. Ulaz slobodan.


Editors choice