Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Kontroverzni komad – “U samoći pamučnih polja” u Parobrodu

Kontroverzni komad – “U samoći pamučnih polja” u Parobrodu

Parobrod teatar gradske opštine Stari grad za sve ljubitelje kontraverznih, ali ujedno i klasičnih komada, pripremio je uzbudljivu i modernu pozorišnu predstavu “U samoći pamučnih polja”. Delo Bernarda Marie Koltesa (Bernard-Marie Koltès) biće premijerno izvedeno u UK Parobrod, u sredu, 11. septembra 2013. godine u 20.30 sati, a glavne uloge poverene su glumcima Vladimiru  Aleksiću i Milutinu Miloševiću, koji se trenutno ubrajaju u grupu najpoznatijih i najangažovanijih glumaca mlađe generacije.

Pozorišni komad “U samoći pamučnih polja” rađen je po tekstu Bernarda Marie Koltesa, koji spada u jedne od najvećih dramskih pisaca dvadesetog veka, a čija dela pretočena u pozorišne komade uvek privuku veliku pažnju kulturne javnosti. Projekat UK Parobrod podržao je Francuski institut u Beogradu.

Ilustracija Kontroverzni komad – U samoći pamučnih polja u Parobrodu“U samoći pamučnih polja” u Parobrodu

“Ovim pozorišnim projektom Parobrod želi da napravi uzbudljivu i gledanu predstavu, koja će spajati moderne pozorišne tendencije sa formom sposobnom da privuče publiku sa posebnim ukusom, za koju verujemo da postoji u mnogo većem broju nego što možemo da naslutimo”, rekla je Milena Rajković, direktorka UK Parobrod.

Predstava “U samoći pamučnih polja” od 3. do 5. septembra 2013. godine gostovaće na IKS festivalu u Splitu. Na bogatom programu Međunarodnog festivala savremenog teatra biće prikazane dve srpske produkcije, od kojih je jedna i pozorišni komad UK Parobrod. Reprizni termini izvođenja predstave zakazani su u naredna tri dana po izvođenju premijere, 12, 13, i 14. septembar u 20.30 sati.

Ekipu predstave čine: Stevan Bodroža, režiser; Slobodan Obradović, dramaturg; Damir Todorović, koreograf i kreativni konsultant; Srđan Matijašević, kostim i scena; Vedran Vučić, muzika i obrada zvuka; Ivan Medenica, prevod teksta; Dijana Marojević, scenski govori; Ivan Grlić, fotograf.

Parobrod je osnovan u martu 2010. godine. Zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih ali i podršci opštine Stari grad, do sredine 2012. godine Ustanova kulture realizovala je 500 različitih programa. Parobrod spada u teatre kamernog tipa sa kapacitetom od 30 mesta, u kojem posetioci  mogu da uživaju u delima istaknutih pozorišnih umetnika u intimnoj, ambijentalnoj atmosferi.

 

Editors choice