Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Korset dijeta: Novi trend u svetu

Korset dijeta: Novi trend u svetu

Mnogim ženama širom sveta nošenje korseta ne predstavlja nepoznanicu, ali neke od njih u tome umeju itekako da preteraju!

Naime, otkako je “ljudska Džesika Rebit napunila novinske stupce izjavom da 23 sata dnevno nosi korset, tzv. korset dijeta postala je svetski trend. Međutim, postavlja se pitanje koliko je ona zdrava?

korset dijeta novi trend u svetu 1 Korset dijeta: Novi trend u svetu

Svi znamo kakvo je dejstvo korseta, jer ga mnoge žene koriste kako bi smanjile nekoliko centimetara u predelu struka u gotovo istom trenutku. Druge koriste korsete koji izazivaju znojenje i sagorevanje masnih naslaga u predelu stomaka, a tu su i oni tradicionalni korseti, koje smo imali prilike da vidimo u starijim holivudskim filmovima.

Kada je reč o tzv. korset dijeti, ona podrazumeva nošenje korseta napravljenih od čelika, jer oni oblikuju struk tako što prilagođavaju donja rebra, kako bi on dobio definiciju peščanog sata. Ova dijeta drži se tako što se korset najpre nosi neko kraće vreme, kako bi se telo naviklo na njega, a potom se nosi stalno, kako bi se stanjio struk.

korset dijeta novi trend u svetu 2 Korset dijeta: Novi trend u svetu

Ako želite da probate ovu neobičnu dijetu, najbolje bi bilo da korset najpre nosite po nekoliko sati dnevno, kako bi se vaše telo naviklo na njega, a da ga, nakon što se naviknete, nosite duži vremenski period. Važno je pronaći korset koji odgovara vašem obliku tela, a ako vam ne odgovara, uvek ga možete skinuti.

Korset nikako nemojte nositi ako, tokom vremena, počnete da osećate ukočenost u nogama, ako gubite vazduh, imate jake bolove u stomaku, a naročito ga nemojte nositi ako vas žulja.

Iako je ova dijeta postala svetski trend, mi ipak smatramo da je bolje pridržavati se onih standardnih načina vežbanja i održavanja kilaže, jer zdravstveni problemi koje korset dijeta može izazvati znaju da budu zaista veliki. Ali, ko voli, nek izvoli!

Jasna Đorđević

Editors choice