Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Koža vs sunce

Koža vs sunce

Sunce + more, planina = problem. Neko se upravo pakuje da otputuje negde, a neko se vratio sa odmora. Uz dobar provod i bronzani ten, mnoge čeka crvenilo, suva koža, fleke, ljuštenje, dosta njih i opekotine. Čini mi se da iz godine u godinu sunce greje sve jače i jače.  Često i uz dužnu pažnju, izgorimo. Jogurt, kiselo mleko, krompir, kamilica, čaj od semenki dunje, mleko – za sve njih i mnoge druge se smatra da ublažavaju opekotine. Ipak, samo neki kućni lekovi zaista pomažu.

yaching wallpapers3 Koža vs sunce

Med ublažava bolno skupljanje kože, sprečava pojavu plikova i pomaže bržem zaceljivanju povređenog mesta. Kažu i da je efikasniji od preparata iz apoteke. Dovoljno je namazati malo meda na parče gaze i naneti na opekotine.

Oatmeal Milk And Honey 3519694 picnik Koža vs sunce

Sok svežih listova aloe vera, čaj i ulje od kantariona i crni čaj se dugo koriste u zaceljivanju rana i opekotina nastalih od sunca.

spa FaceMask picnik Koža vs sunce

Belance, placenta puna vitamina, takođe pomaže. Umućen sneg od belanaca naneti na opečeno mesto. Kada se formira korica oko tog mesta, nakon sat vremena, skinuti sloj po sloj. Belance, kao prirodni kolagen, regeneriše kožu.

broken egg picnik Koža vs sunce

Važno je reagovati odmah. Opečeno mesto isprati hladnom vodom, kako bi se temperatura snizila. Postupak se može primeniti i u drugim slučajevima zadobijanja opekotina, ne samo od sunca. Na taj način se smanjuje  bol i osecaj nelagodnosti. Dalje je na vama da li ćete se odlučiti za kućni ili lek iz apoteke. Razna rešenja za opekotine od sunca  nikako nisu zeleno svetlo za neograničeno sunčanje. Ne postoji način da se naknadno spreče drugi negativni učinci sunca na kožu.


Iva Lekić voli podjednako da komplikuje i pojednostavlja, čvrsto veruje svom instinktu i ne daje obećanja, jer zaboravlja… Ima skoro savršen odbrambeni mehanizam protiv primitivnih oblika života koji nas okružuju. I dalje ne zna šta će biti kad poraste.

Editors choice