Da li biste voleli da znate kako je vaša ulica izgledala nekoliko godina ranije? Zanima vas u kojoj meri se izmenio vaš grad, koliko se izgradilo, šta je srušeno i na mestu kojih trošnih restorana koje su vaši roditelji obožavali sada se nalaze zgrade sa velikim staklenim prozorima?

Ukoliko ste radoznali, onda će vam se ova aplikacija sigurno dopasti.

Govorimo zapavo o kompaniji Google i njihovoj veoma korisnoj aplikaciji Google Maps kojoj možemo da se zahvalimo toliko puta, jer nam je u trenutku kada smo se izgubili, pa čak i u rođenom gradu, pokazala pravi put.

Međutim, ovaj sjajan program sada ima i novu opciju. Omogućava vam da se kao u vremeplovu, vratite u prošlost!

Nova opcija desktop verzije Google Mapa omogućava korisnicima da vide fotografije iz prošlosti. Tako možemo porediti različite regije i uvideti koliko su se neki predeli promenili tokom određenog vremena.

screenshot20140423at1.36.45pm Kreativan svet: Otputujte u prošlost sa Googleom

Google je počeo da fotografiše predele od 2007, tako da ne možete da odete mnogo daleko u prošlost, ali ko zna šta možete sve da vidite i otkrijete koristeći ovaj program.

Ispratite gradnju Freedom Tower kule u Njujorku, ili se vratite u 2011. i vidite kako je izgledala Onagava nakon zemljotresa u Japanu.

1398274561 seasonalchange norway Kreativan svet: Otputujte u prošlost sa Googleom

Možete takođe i menjati godišnja doba i virtuelno doživeti recimo, kako izgleda vožnja ulicama Italije zimi, a kako leti.

Svakako zanimljiva stvar za one radoznale, sa avanturističkim duhom.

Lenka Gatić

Editors choice