Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Kritičko muško oko: Da li mu ugađate uvek?

Kritičko muško oko: Da li mu ugađate uvek?

Ne primećuju oni detalje. Ali one koji im se ne sviđaju, i te kako primećuju. A umeju i da iskomentarišu. Vrlo direktno. I vrlo glupo. Naročito ako ste negde krenuli ili se već nalazite tamo gde ste ugovorili sastanak. I naročito ako mu se ne dopada baš vaš omiljeni modni detalj, koji vaše prijateljice obožavaju.

Muško oko primećuje skladnu celinu. Možda ne ume da oceni koje su to boje, ali ako deluju prijatno, a ne napadno, neće mu smetati. Neće razumeti vašu čupavu polupunđu. Samo će primetiti da vam kosa štrči na sve strane. Nejasne su mu šljokice i štrasevi i uopšte, ekstravagantni detalji poput kapa i torbi, posebno mu bodu oči. Sve što šljašti, njima je bezveze, vašarski, kič, ciganski, a to što je vaša šljokičasta kapa u savršenom kontrastu sa martinkama i maskirnom suknjicom, delovaće mu naprosto uvrnuto. Sve je ok, ali šta će vam to čudo na glavi? Šešir je već sasvim druga stvar. To je elegancija iz filmova i on to poštuje. Kad nataknete šašavu šljaštavu kapu, kao da ste pobegle iz cirkusa, to mu smeta, a kad stavite šešir, setiće se i ruku da vam poljubi.

Ako idete na izlet u prirodu, neće mu smetati što imate iste patike kao on, a možda i neke od onih sportskih sandala istih i za muškarce i za žene. Ali ako je predvideo da vas upozna sa svojim prijateljima, reći će vam bez uvijanja da su vam te sandale smešne i zar nemate nešto drugo da obujete, nešto ženstvenije.

cearta femei barbati Kritičko muško oko: Da li mu ugađate uvek?

A u ženstvenu obuću ne spadaju baletanke, ne zavaravajte se. Ženstvena obuća ima štiklu. Makar i sasvim malecku.

Pitanje je, kad se on namršti i izjavi kako mu se ne sviđa nešto što ste obuli, natakli na glavu, čime ste se okitili, previše otkrili ili previše pokrili, kako ćete reagovati?

Njegov pogled fiksiran na taj komad koji mu je ružan, prosto je zgađen, dok on vrlo jasno saopštava da mu se to na vama uopšte ne sviđa.

Nikakav problem nije skinuti kapu, promeniti obuću, odbaciti višak, dopuniti manjak.

Ali, da li to treba da uradite?

Kad vam muškarac uputi takvu kritiku, nećete se osećati dobro. Možete da se pobunite, da se našalite, da ga poklopite arogantno mu objašnjavajući da njegov smisao za efektno i kul mora još da raste i da se glanca i da mu pritom skrenete pažnju na nešto bezvezno na njemu samom. I dalje se nećete osećati dobro. Možete bez rasprave da uklonite ono zbog čega se on tako namrštio, kao da mu nešto smrdi ispod nosa, ali opet se nećete osećati dobro. Taj zgroženi pogled se ne zaboravlja. I ne oprašta.

Muškarac zbog koga se vredi potruditi u smislu onoga što mu se baš sviđa i koji zaslužuje i da nam povremeno bude neudobno ili da se šminkamo dvostruko blaže i neupadljivije nego što volimo, nikada vam uz kritiku neće uputiti onaj pogled. On će umeti da vam kaže da mrzi vaše kape i te patkaste cipele i posebno tu jaknu, tako da vam nikada neće biti neprijatno da ipak nataknete i tu kapu i obujete te cipele zajedno sa tom jaknom, ne zato što želite da mu terate inat, nego zato što se u tome baš dobro osećate.

Pored njega se nikada nećete loše osećati zato što nosite ono u čemu se dobro osećate, iako znate da se njemu to uopšte ne dopada – u tome je razlika između muškarca vrednog pažnje i onog koga treba da otpišete čim vašim cipelama uputi pogled koji je upravo detektovao svračije govance.

Aleksina Đorđević

Editors choice