Kuda u Srbiji?

Kuda u Srbiji?

Interesantna je činjenica da su mnogi išli u inostranstvo i uživali u čarima drugih zemalja, a nisu uopšte upućeni u to, niti su se ikad zapitali – šta to njihova zemlja nudi i šta može da ponudi? Mislite da nema mnogo mesta koje zaslužuju da ih posetite i divite im se. Pročitajte, sigurno ćete porazmisliti kuda naredni put – inostranstvo ili Srbija?

Prvenstveno, Srbija poseduje mnogo kulturno-istorijskih spomenika. Mnogi nisu u baš najboljem stanju, ali to ne sme da vas zaustavi na vašem putu, baš naprotiv, to putovanje upravo i može da pomogne razvitku turizma u Srbiji! Ako krenemo mi sami da cenimo ono što imamo, ceniće i drugi. Privući ćemo svet! Verujte imamo šta da ponudimo!

Tvrđave

Na teritoriji Srbije postoji preko 30 ostataka tvrđava! Veliki broj, moramo priznati! Tu su Kalemegdan, Petrovaradin, niška tvrđava, smederevska, Momčilov grad u Pirotu, Maglič, Mileševac, novopazarska tvrđava, i mnoge druge! Niste ni znali da ih ima toliko? A šta mislite o tome da ih posetite?

Niška tvrđava Kuda u Srbiji?

Tvrđava u Nišu

Dvorci

I što se njih tiče, sličan je slučaj kao i sa tvrđavama. Mada su u nešto boljem stanju, pretvoreni u hotele ili neke državne ustanove – zaslužuju obilazak i divljenje!

Dvorac Dunđerski Kuda u Srbiji?

Dvorac Dunđerski

Manastiri i crkve

Tradicija, vera i nasleđe. Koje god da ste vere – treba ih posetiti i osetiti duh nekadašnjeg vremena!

Manastir blizu Aleksinca kod mesta Katun Kuda u Srbiji?

Manastir blizu Aleksinca, kod mesta Katun

Planine i etno sela

Mesta gde možete odmoriti dušu! Čist vazduh, priroda! Šta još poželeti?

Vrh Babin zub Stara planina Kuda u Srbiji?

Vrh Babin zub, Stara planina

Jezera, reke, banje

Za one koji vole da uživaju u vodi! Pored tolikih reka, jezera i banja – more nam ne nedostaje!

Borsko jezero Kuda u Srbiji?

Borsko jezero

Srbija nudi mnogo toga! Pored Exita, tu je i Guča, kao i mnogi drugi, manje ili više poznati festivali! Treba istražiti – iznenadićete se, put pod noge, i uživajte!

Izvori fotografija: farm1.static.flickr.com, tt-group.net, manastiri.rs, dodaj.rs, b92.net


Maja Panajotović je veliki sanjar! Voli ceo svet! Zaljubljena je u prirodu, obožava životinje, tufne, bubamare. Ne može da zamisli dan bez šoljice kafe, dragih osoba i knjige! Voli da drugima izazove smešak i smatra da je to njen smisao – činiti svet srećnijim i lepšim mestom!