Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Kupujte pametno

Kupujte pametno

Kupovina može biti odličan način da potrošite slobodno vreme. Uvek postoji nešto što biste mogli da kupite. Naučite da budete pametan kupac.

Sagledajte svoje potrebe. Naučite da živite sa manje stvari. Tokom zime sortirajte letnju odeću. Naučite da koristite malu torbu. Ograničite šminku i aksesoare. Izlazak bez njih može biti prava avantura.

Kreirajte sopstveni stil. Započnite jeftin, neuobičajen trend. Ignorišite reklame. Zašto slediti gomilu?

Imajte stila. Pažljivo birajte autfite. Potražite najistaknutije kombinacije kod ljudi sa figurom sličnom vašoj, istim tenom ili bojom kose. Različiti tonovi neke boje će učiniti da izgledate mršavije i laki su za kombinovanje.

Proširite svoju garderobu. Izdvojite vreme i iskombinujte odeću u autfite za ceo mesec. Napravite listu kombinacija koje ćete se držati.

Napravite plan. Sagledajte šta vam treba da biste upotpunili kombinaciju. Nešto što se ne uklapa ili ne stoji lepo verovatno nikada nećete nositi.

143 Kupujte pametno

Koliko god da uživate u samom šopingu, on sa sobom nosi i neke, ne tako lepe, posledice ukoliko ne vodite računa o svemu

Uverite se da je odgovarajuće. Budite strpljivi. Obratite pažnju na kvalitet, boju, oblik, ali i dugotrajan stil. Neki komad ćete poželeti da nosite više sezona, a kasnije od tog materijala možete napraviti drugi komad odeće ili aksesoara.

Uporedite cene. Budite sigurni u to koliko ste spremni da platite. Pregledajte aktuelne trendove. Napravite i čuvajte listu razumnih cena.

Potražite na pijaci. Tamo možete naći jedinstvene uvozne ili polovne komade. Osim toga, možete i da pregovarate oko cene.

Potražite u Sve za 100 prodavnicama. Iako izbor može biti ograničen, možete naći simpatične komade odeće ili aksesoara. Ovakve prodavnice odlične su za kupovinu pidžama ili papuča.

Potražite u štedljivim” prodavnicama. Vintage je uvek u modi. Možete naći i brendirane komade. Nošena odeća je udobna, a možete potražiti i materijale od kojih ćete sami napraviti nešto novo.

Tržni centri. Pretražite i ženska i muška odeljenja. Ako ste sitne građe možete naći nešto za sebe i na dečijem odeljenju. Ovo su odlična mesta za kupovinu osnovnih komada.

Čekajte rasprodaje. Tražite rasprodaje u prodavnicama ili na internetu. Stvari probajte još ranije i razmislite o kupovini, kako biste izbegli kupovanje stvari koje vam neće biti potrebne.

Ponesite određenu količinu novca. Ostanite u okviru svog budžeta. Kreditne kartice je bolje da ne nosite sa sobom.

Ne skidajte etikete. Ostavite ih neko vreme dok razmislite o onome što ste kupili. Etikete skinite tek kada ste potpuno sigurni da ćete zadržati ono što ste kupili.

Obiđite više prodavnica pre nego što kupite. Različite prodavnice često imaju sličnu odeću. Dešavaće se da nađete slične komade po mnogo nižim cenama.


Dunja Bajić je u stanju da nađe inspiraciju skoro u svemu. Pored muzike i voljenih ljudi, moda je čini najsrećnijom. Voli citate i često se vodi njima. Ona je i vlasnica bloga Io Sono Fashionista, koji joj pomaže da svoju ljubav prema modi podeli sa svima.

Editors choice