Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

La Moda Italiana: Šta je ispod haljine?

La Moda Italiana: Šta je ispod haljine?

Prethodne tekstove iz serijala “La Moda Italiana” možete pogledati ovde.

La Perla

Priča ovog čuvenog veša za žene počinje 1954. godine, u Bolonji, kada Ada Mazoti (Ada Masotti) otvara svoju prvu radionicu. Veš dobija ime po kutijicama u koje je pakovan, nalik na one za čuvanje nakita. Umesto tradicionalnih materijala u boji kože ili beloj, biraju se cvetni, crni, sivi, crveni. Komadići čipke se povezuju tako da podsećaju na latice i sakrivaju isključivo ono što moraju. Strogo čuvana tajna Italijanki postaje poznata svetu tek sedamdesetih, sa prvom linijom kupaćih kostima. Oduševljenje je bilo na licima svih žena, pogotovo sa pojavom prvog trouglastog grudnjaka, isprva namenjenog samo za plažu. Upotreba najfinijih materijala, većinom poreklom iz Italije, dala je brendu na prestižu. Uz sofisticirane modele, jasno je zašto je među najtraženijim vešom na svetu. Uz izgled i kvalitet, ne čudi i cena, visoka, naravno. Dok ne uštedimo i ne pojavi se kod nas, ostaje nam samo da sanjamo…

lp La Moda Italiana: Šta je ispod haljine?

Sanjamo neki komad iz La Perla kolekcije

Intimissimi

Ostaje da sanjamo ili da provirimo u neku Intimissimi radnju. Intimissimi postoji kod nas, a cene su pristupačnije našem životnom standardu. Brend nastaje 1996. godine, kao produžetak kompanije Calzedonia. Shvatajući da je ženama uz elegantne čarape potreban isti takav veš, došli su na ideju da ga sami i proizvode. Za dve godine, od malobrojnih butika u Italiji, Intimissimi je počeo da se širi po Evropi. Trude se da održe raznolikost modela, te po potrebi budu romantični, opušteni ili senzualni. Brzo shvataju važnost reklame, te angažuju lepotice za svoje reklamne kampanje. Veš su nosile Irina Šajk (Irina Shayk), Monika Beluči (Monica Bellucci) i Bjanka Balti (Bianca Balti).

intimissimi La Moda Italiana: Šta je ispod haljine?

Želite li nešto za sebe?

Čipkica, svila, providno, klasično – mala ženska tajna. Recite nam, kakav vi donji veš volite?


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Editors choice