Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Larry Fink: Virtuoz fotografije

Larry Fink: Virtuoz fotografije

Leri Fink (Larry Fink) je profesionalni fotograf skoro 50 godina i poznat je po svojoj specifičnoj mogućnosti da prenese emociju sa mesta događaja tako da je i posle 10 godina, gledajući njegove fotografije, možete opet proživeti u atmosferi koja je vladala u trenutku kada je prizor zamrznut. Njegove fotografije su bile izložene u Muzeju moderne umetnosti (MOMA) i Vitni (Whitney) muzeju u Njujorku, kao i u Muzeju moderne umetnosti u San Francisku. Veličanstvena retrospektiva Finkovog rada krstarila je Evropom skoro 10 godina. Profesor je oko 40 godina, a trenutno je na Bard Koledžu (Bard College), nakon Jejla (Yale), Parsons škole dizajna (Parsons School of Design) i Njujorškog univerziteta (New York University).

Larry Fink 10 Larry Fink: Virtuoz fotografije

Leri Fink, mart 1962. godine

Prvi put je upotrebio fotoaparat kada mu je bilo 13, i od tada se ne odvaja od njega, jer bavljenje fotografijom za njega predstavlja način komuniciranja sa društvom. Bez obzira na to da li je usred Menhetna na najbitnijem događaju njujorške elite ili u toploj atmosferi doma neke porodice, na njegovim fotografijama možete osetiti suštinu međuljudskih odnosa u jednoj lakoći postojanja, koju savršeno uobličuje iz neočekivane perspektive.

Larry Fink 13 Larry Fink: Virtuoz fotografije

Kompleksnost u jednostavnosti

Objavio je nekoliko ciklusa svojih fotografija: Social Graces, Runway, The Forbidden Pictures, Somewhere There’s Music…

Larry Fink 16 Larry Fink: Virtuoz fotografije

Šta vi mislite o čemu se ovde šapuće?

Želja mu je da svojim fotografijama uveri publiku da su sve poznate i popularne ličnosti u isto vreme i obični ljudi, koji se smeju isto kao i mi. Često možete primetiti kako ume da učini običnu scenu komičnom, hvatajući perfektan momenat i ugao posmatranja, takav da udubljeni u fotografiju ujedno virite u komični i lucidni svet gospodina Finka. Veoma je brz, čak i onda kada ljudi možda primete da stoji blizu, pa pokušavaju da poziraju, Leri uvek uspe da izvuče ono iskonsko iz njih.

Larry Fink 17 Larry Fink: Virtuoz fotografije

Objektiv gospodina Finka se svuda zavlačio

Kroz njegove fotografije možete da proučavate ljudsku psihu, pokrete, osmeh, pa čak i jedno naborano čelo, koje priča svoju posebnu priču, spajajući u nama neku želju, razočaranje, sreću, tugu i senzualnost odjednom. Leri Fink ume i zna kako da reflektuje unutrašnju emocionalnu psihu i kompleksnost ljudskih odnosa u samo jednoj fotografiji.

Larry Fink 6 Larry Fink: Virtuoz fotografije

Preciznost


Jelena Todić obožava modu, smeh, Beograd, crnu čokoladu, kafu Doppio Marrakesh, svoje divne drugarice, a pre svega da slika i da bude slikana. Smatra Audrey Hepburn neprevaziđenom ikonom stila. Njen moto: “Nothing is impossible, word itself says I’m possible.” (A. Hepburn)

Editors choice