Pogledajte sve naše recepte ovde.

Kada spojite sladoled i omiljenu čokoladu dobićete sjajan obrok. Vodite računa da vam ova poslastica ne bude previše “jaka” i slatka. Što je najvažnije, priprema je zaista jednostavna i oduzeće vam najviše pola sata vašeg vremena.

Sastojci:   

čokoladna jaja (četiri komada za četiri osobe)

– sladoled po želji (u dovoljnim količinama koje će popuniti čokoladna jaja)

– jedan šlag

– mlevena plazma ili čokolada i dekorativne mrvice

SLIKA 22 Ledena čokoladna jaja

Napunite ih sladoledom ili čokoladom

Priprema:

Priprema ovog preukusnog slatkiša je zaista jednostavna. Čokoladna jaja odvojite na dve polovine, ali pazite da se ne raspadnu i rasporedite ih na tanjiru.

Nakon toga, odabranim sladoledom popunite razdvojene polovine s tim što možete da kombinujete ukuse i pomešate različite sladolede.

Dekoracija predstavlja najslađi deo pripreme. Ako ne želite da rastopite čokoladu, koristite isitnjenu i zajedno sa mlevenom plazmom pospite preko ovih popunjenih korpica. Šlag je isto dobro rešenje. Takođe, možete dodati i dekorativne mrvice, piškote, čak i voće. Izbor je na vama. Ovako spremljene poslastice stavite u frižider na sat vremena pre serviranja.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel)

Editors choice