Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Lepa iz frižidera: Hranom do prelepe kose i noktiju

Lepa iz frižidera: Hranom do prelepe kose i noktiju

Kada su u pitanju zdrava kosa i nokti, važnost odgovarajuće ishrane ne sme biti zanemarena. Hrana bogata određenim hranljivim sastojcima pomaže jačanju kose i noktiju, kao i rešavanju učestalih problema sa noktima, poput listanja i pucanja, ali i smanjenu opadanja kose i genralno poboljšanju kvaliteta kose.

Nije neophodno da izmenite svoju ishranu u potpunosti i da po ceo dan grickate list kupusa i lešnike, dovoljno je da određene namirnice uvedete u svoju svakodnevnu ishranu i da ta navika postane učestala.

Sastavili smo za vas listu namirnica za kosu i nokte koji blistaju od zdravlja:

Lešnici i orasi

Brazilski oraščići izvrstan su izvor selena, minerala za koji se smatra da igra važnu ulogu u očuvanju zdravog skalpa, od koga zavisi i sam kvalitet kose. Lešnici su takođe sjajan izbor ukoliko želite da popravite kvalitet svoje kose i noktiju, s obzirom na to da su odličan izbor omega tri masnih kiselina i cinka. Omega tri kiseline potpomažu zdravlje skalpa, dok cink igra važnu ulogu u formiranju zdravog tkiva noktiju, zbog čega nedostatak ovih elemenata dovodi do suve kose, opadanja kose i noktiju sklonih listanju.

nuts Lepa iz frižidera: Hranom do prelepe kose i noktiju

Semenke suncokreta

Suncokret je bogat vitaminom A, koji potpomaže sposobnost tela da proizvede keratin, vrstu proteina koja se nalazi u koži, kosi i noktima. Takođe, semenke suncokreta dobar su izvor vitamina B komlpeksa, poput nijacina, folne kiseline i tiamina.

Jaja

Jaja se defintivno nalaze među najboljim namirnicama za zdravu kosu i nokte, s obzirom na to da su sjajan izvor proteina, biotina, vitamina B12, cinka, selena i gvožđa i igraju važnu ulogu u očuvanju i lepoti noktiju i kose.

Zeleniš

Spanać, kelj i blitva imaju izuzetnu hranljivu moć koja čini dobro celokupnom organizmu, takođe ovaj zeleniš je bogat vitaminima A, C i B koji igraju važnu ulogu u zdravlju kose i noktiju.

embedded greens for healthy hair Lepa iz frižidera: Hranom do prelepe kose i noktiju

Ćuretina

Ćureće meso je dobar izvor kvalitetnih proteina, koji su dobar izbor ukoliko želite da ojačate svoju kosu i nokte. Takođe sadrži i visok nivo gvožđa.

Tunjevina

Samo sto grama tunjevine dnevno, dovoljno je da nadoknadite dnevnu količinu vitamina B12, a pri tome je i izvrstan izvor omega-3 kiselina. Tunjevina je bogata i živom, a ukoliko želite da iskoristite njene hranljive nutrijente tako da deluju na vaš organizam, neophodno je da je konzumirate barem dva puta nedeljno.

Maja Bunčić

Editors choice