Prvi banana split napravljen je 1904. godine u Americi i koštao je samo 10 centi, ali to je tada bilo dvostruko više u odnosu na druge poslastice bazirane na sladoledu. Ubrzo je zapao za ukus svima i njegova popularnost se širila, a ukusi dopunjavali i menjali, po potrebi. Recept za naš banana split takođe nije skup, a pritom je više nego primamljiv.

Potrebno je (za jednu porciju):

1 kugla sladoleda od banane

1 kugla sladoleda od čokolade

1 kugla sladoleda od vanile

1 banana

Čokoladni desertni preliv

Šlag

Mleveni keks

GoldenGateBananaSplit Letnje poslastice: Banana split

Brzo i osvežavajuće

Priprema:

U duguljastu posudu stavite bananu prerezanu na pola. Između banana stavite kugle sladoleda, ukrasite šlagom, prelijte čokoladnim prelivom i pospite mlevenim keksom.

Savet plus: Ukoliko ne želite da banana brzo potamni, pre pripreme poslastice, prelijte je sokom od ceđene pomorandže. Takođe, banana split možete dodatno ukrasiti kandiranim trešnjama.

Prijatno!

Prethodne “Letnje recepte” možete pogledati ovde.


Ginger Lady obožava modu, ali izbegava da piše o njoj. Obožava muziku, ali ne peva pod tušem. Voli da pozira a nije model. Piše ono što zna i u šta veruje. Svoj život umesto u ružičasto boji u crveno i definitivno nema vremena za gubljenje. We don’t have all the time in the world. The time is now.

Editors choice