Nasuprot predivnim efektima leta na raspoloženje, imunološko stanje tela ovih toplih dana nije na “vrhuncu snage”. Zapravo, izlaganje suncu znatno slabi imunitet. Izvorima vitamina i minerala iz hrane često se ne zadovoljavaju osnovne dnevne potrebe za lepu i zdravu kožu.

Osnovna funkcija kože je zaštita od prodora supstanci unutar kože. Zato je neophodno dopremiti dovoljno hranljivih sastojaka u dublje slojeve kože – centre za lepotu. Letnji “koktel” pravih supstanci za glatku i blistavu kožu svima je potreban, a čarobni sastojci već su poznati.

Vitamin C, kao antioksidans, uspešno se bori protiv negativnih strana UV zraka, regeneriše oštećene ćelije kolagena i elastina čime se koža zateže i bore smanjuju.

Vitamin E se naziva i “vitamin lepote”, jer podstiče mnoge hemijske reakcije koje poboljšavaju stanje kože. Snažan je antioksidans i blagotvorno deluje na sve tipove kože: povećava vlažnost kože i popravlja oštećenja uzrokovana delovanjem slobodnih radikala, pomaže u smanjenju crvenila kože nakon izlaganja suncu, sprečava stvaranje tamnih fleka, smanjuje nastanak bora i održava glatkoću kože.

Vitamin A ima ključnu ulogu u rastu i razvoju ćelija kože i oporavlja oštećenja nastala UV zračenjem.

Slika koktel int portal Letnji koktel za osveženje kože

Najefikasnija iskorišćenost postiže se upravo kombinacijom vitamina A, C i E u adekvatnom odnosu.

Više kliničkih studija potvrdilo je pozitivne efekte primene ekstrakta zelenog čaja na zdravlje organizma u celini i na stanje kože. Katehini ekstrakta zelenog čaja smanjuju i popravljaju oštećenja kože izazvana UV zračenjem. Značajan je protivupalni efekat ekstrakta zelenog čaja – smanjuje nastanak okidača zapaljenja čime se smanjuje crvenilo, iritacija i opekotine kože. Potvrđeno je da su antioksidansi zelenog čaja jedna od najsnažnijih prirodnih anti-age supstanci, smanjuju nastanak bora, utiču na zatezanje i glatkoću kože.

MSS kutija spb senka Letnji koktel za osveženje kože

Prirodna ulja semena grožđa i semena lana, bogata omega-3 i omega-6 masnim kiselinama čine Spezial sastojak letnjeg koktela za revitalizaciju kože. Evropski način ishrane nema dovoljnu količinu i pravilan odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Aktivne supstance ulja semena grožđa čine kožu mlađom i svežijom, jer se vezuju za kolagen i sprečavaju njegovo oštećenje. Ulja semena grožđa i semena lana utiču na smanjenje nastanka akni, zapaljenja, alergijskih reakcija, i sprečavaju isušivanje kože.

Ovo je bio tajni Merz Spezial recept za blistavu, zdravu i zategnutu kožu, pridružite se!

Pokrenite lepotu u sebi, pokrenite leto oko sebe i uživajte u suncu.

Editors choice