Na nedelji mode u Londonu brend Acne je prikazao minimalističku kolekciju namenjenu hrabrim, ali ženstvenim devojkama. Visoke platforme sa čarapama koje pomalo odskaču, ležerni krojevi i kombinacija neutralnih i tamnih boja, koje su neizbežne ove sezone, su okosnica kolekcije. Koža je prisutna svuda: od bajkerskih jakni, preko prsluka u bojama, pa do pantalona. Silueta nije naglašena, već je odeća slojevita, a grafički elementi se mogu naći na srebrnim i zlatnim komadima, koji se kombinuju sa oversized krojevima i neutralnim tonovima.

Boja senfa i jarko plava su boje sezone jesen/zima 2011/2012. godine, a prate ih nijanse crvene i ljubičaste, koje se nalaze u kolekciji, mada je brend zadržao svoj autentični, neobični šik. Ovo je prava ready-to-wear kolekcija koja, ako izuzmemo vrtoglave platforme, akcenat stavlja na komfor. Seksi deo kolekcije čine mini suknje sa tilom koji je maksi dužine, a radnički kombinezoni su idealno rešenje za svakodnevne kombinacije.

161 Londonski minimalizam: Acne   jesen/zima 2011/12.

Bež nijanse i boja senfa su neizbežne

244 Londonski minimalizam: Acne   jesen/zima 2011/12.

Nizak struk na ležernim krojevima

344 Londonski minimalizam: Acne   jesen/zima 2011/12.

Sezona obeležena plavim tonovima

541 Londonski minimalizam: Acne   jesen/zima 2011/12.

Kombinacije mirnih tonova sa jarkom srebrnom ili zlatnom

439 Londonski minimalizam: Acne   jesen/zima 2011/12.

Suknje i pantalone do članaka uz sakoe oštrih krojeva

635 Londonski minimalizam: Acne   jesen/zima 2011/12.

Kožni prsluk je investicija, ne trend

726 Londonski minimalizam: Acne   jesen/zima 2011/12.

Tamni tonovi razbijeni svetlim detaljima


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments