Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Loš san: Šest razloga zbog kojih ne možete da spavate

Loš san: Šest razloga zbog kojih ne možete da spavate

Postoji mnogo razloga zbog kojih je važan dobar san, ne samo da vam pomaže da se smirite, vać dobar san umanjuje šanse za srčani udar i druge bolesti.

Ako vam se desi da legnete da spavate i ne možete da zaspite, pogledajte neke od navika koji tome doprinose i pokušajte da ih izbegnete.

Ralozi zbog kojih ne možete da spavate Loš san: Šest razloga zbog kojih ne možete da spavate

Idete u krevet sa mobilnim telefonom

Često vam se dešava da legnete i onda proveravate Facebook, Instagram ili slušate muziku. Ovo nije dobro za vaš san, jer ove aktivnosti  deluju tako da se organizam oseća kao da je još dan. Ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kojih ne možete da spavate. Barem 20 minuta pre nego što odete u krevet, ugasite sve aparate koji bi mogli da vam smetaju.

Jedete previše kasno

Ako imate naviku da jedete previše kasno, onda noću možete češće ustajati što može poremetiti vaš san. Važno je da za večeru jedete nešto lagano, pogotovo hranu koja će vam pomoći da lakše zaspite. Ako jedete previše kasno imaćete problem sa spavanjem, pa se potrudite da večerate nešto ranije.

Pijete pogrešna pića

Alkohol, kofein i energetska pića nikako ne bi trebalo da pijete pre spavanja, jer će to poremetiti vaš san. Ovo može biti glavni razlog insomnije. Izbacite ili ograničite unos ovih pića u večernjim satima.

Ne možete da se isključite

Konstantno razmišljate o poslu, o novim idejama i ne možete da zaspite. Mozak vam je konstantno uključen, pa ćete teže zaspati. Pored kreveta stavite papir kako biste zapisali svoje ideje, i isključite mozak.

Imate previše energije

Ako imate previše energije i ne možete noću da zaspite, pravo je vreme da počnete sa vežbama. One će vam pomoći da se oslobodite viška energije. Napravite svoj plan vežbanja i spremni idite na spavanje.

Ne možete da se opustite

Dobra knjiga, joga ili čaj pomoći će vam da se oslobodite stresa i nervoze koji mogu biti jedan od glavnih razloga zbog kog noću ne možete da spavate. Takođe, može vam pomoći topla kupka pre spavanja kako biste se oslobodili stresa.

Mirjana Radojević

Editors choice