Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Loše navike koje utiču na lepotu

Loše navike koje utiču na lepotu

Malo nas uspeva da spava minimalnih osam sati u toku noći. U Americi, samo 25 odsto populacije je reklo da ispunjava taj minimum. Brzo živimo, još brže i kraće spavamo, a sve to ne doprinosi lepoti. Sastavili smo spisak stvari koje ne bi trebalo da radite pred spavanje, kako biste imali najbolji odmor.

Tehnika u spavaćoj sobi

Gledanje televizije pred spavanje ili surfovanje i proveravanje društvenih mreža na internetu nas drži budnim, iako smo pospani. Svetlo sa ekrana ili monitora zavarava naš mozak i pomislimo da još uvek nije vreme za spavanje. Često proveravanje časovnika i prebrojavanje koliko sati sna ćemo imati, takođe, utiče na to da zaspimo još kasnije. Razgovor telefonom i kucanje poruka šteti kvalitetu sna. Nedavna studija je pokazala da onima koji su duže razgovarali telefonom pre nego što su otišli u krevet treba više vremena da se naspavaju.

Spavanje u toploj sobi

Spavaća soba je mnogo udobnija ako nije pretopla. Rashladite je. Idealna sobna temperatura je 20 stepeni.

Slika 321 Loše navike koje utiču na lepotu

Ohladite sobu

Upaljena svetla

Pre nego što je Tomas Edison 1879. godine izumeo sijalicu, ljudi su spavali u proseku deset sati. Svetlo sa televizora, sata ili lampe dovode do poremećaja melatonina, hormona koji omogućava san.

Poroci

Kafa, čaj i dijetalna koca-kola sadrže supstance koje razbuđuju. Doktori preporučuju samo pića bez kofeina osam sati pre spavanja. Cigarete su štetne iz mnogo razloga, pa i zbog sna. Istraživanje je pokazalo da nepušači imaju veći nivo aktivnosti mozga tokom sna od nepušača, što ih ujutru čini umornijim. U krajnjem slučaju, ne bi trebalo da pušite četiri sata pre spavanja. Za kvalitetan odmor treba se kloniti i alkohola.

Slika 516 Loše navike koje utiču na lepotu

Živite zdravo

Preuske pidžame

Seksi spavaćice nisu najpogodnije za miran san. Uska odeća povećava telesnu temperaturu i nivo melatonina i to vas može držati budnim.

Spavanje na stomaku ili boku

Dermatolozi preporučuju spavanje na leđima, kako se koža lica ne bi borala. Ako vam ta poza ne odgovara, naviknite se radi lepog lica.

Slika 713 Loše navike koje utiču na lepotu

Za lepo lice spavajte na leđima

Šminka i kreme za negu kože

Odlazak u krevet sa šminkom na licu zapušava pore i dovodi do stvaranja mitisera i mrlja. Takođe, temperatura tela u toku noći je najdelotvornija za kreme. Iskoristite to, i pre odlaska u krevet nanesite kremu za lice.

Higijena

Volite lep osmeh i plašite se zubara? Ako svake večeri pre spavanja vodite računa o svojim zubima, nema razloga da se brinete.

poslednja Loše navike koje utiču na lepotu

Vodite računa o sebi

Izvori fotografija: austinsmilecreations.com, allure.com, sleepnbeauty.com, besplatne-slike.net, smokeforwhat.com
healthclub.rs, wholeearthdentistry.blogspot.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice