Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

LP Duo nastupa u Cirihu i Kopenhagenu

LP Duo nastupa u Cirihu i Kopenhagenu

LP Duo koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, održaće u narednom periodu dva solistička koncerta u prestižnim dvoranama “Kongreshauss” u Cirihu (9. mart) i “Danski Kraljevski Teatar” (Royal Danish Theatre) u Kopenhagenu (16. mart). Na ovim koncertima LP Duo će premijerno predstaviti dela kompozitora sa naših prostora Ivana Božičevića, Milimira Draškovića i Miroslava Miše Savića. Takođe, Sonja i Andrija će ovom prilikom predstaviti i svoj najnoviji CD sa delima danskog kompozitora Kima Helvega (Kim Helweg), koji je objavljen za izdavačku kuću “Helikon rekords” iz Kopenhagena tokom prethodne godine. Repertoar koji će predstaviti publici u Cirihu i Kopenhagenu je vrsta muzičkog krosovera koji uspešno spaja savremenu klasičnu muziku sa elementima džeza, bluza i minimalizma.

Svojom redovnom koncertnom aktivnošću, LP Duo doprinosi promociji srpske muzike koju premijerno izvodi svuda u svetu, a publika u Evropi ih već uveliko prepoznaje po karakterističnom repertoaru i posebnom umetničkom izrazu.

Nakon koncerata u Cirihu u Kopenhagenu, LP Duo očekuju gostovanja u Amsterdamu, 27. i 28. aprila, u okviru Festivala “Canto XXL”.

LP DUO 01 bw cmyk LP Duo nastupa u Cirihu i Kopenhagenu

Sonja Lončar i Andrija Pavlović

LP Duo je jedan od najuspešnijih kamernih ansambala u ovom delu Evrope. Osnovali su ga pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović 2004. godine. Oni su završili osnovne studije klavira i postdiplomske studije klavirskog dua na FMU u Beogradu, a zatim master i Konzertexamen studije klavirskog dua na Visokoj Školi za Muziku i Pozorište u Roštoku u klasi prof. Hans-Petera i Folkera Štencla.

Dobitnici su više od 30 nagrada na Internacionalnim takmičenjima i održali su veliki broj koncerata širom Evrope i u Americi. Laureati su takmičenja u Rimu i Krakovu, dobitnici nagrada Grada Beograda i Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najbolje mlade umetnike kao i “Bruno Fraj Štiftung” nagrade za najbolje mlade umetnike koju dodeljuje Landesakademija Osenhausen iz Nemačke. U 2008. godini proglašeni su jednim od osam najboljih dua na najvećem svetskom takmičenju klavirskih dua u Majamiju, Florida.

Editors choice