Manekenke, glumice, pevačice, voditeljke, sekretarice, domaćice i – političari.

Današnja priča je stara koliko i pitanje “ko je stariji, kokoška ili jaje?”

Primera ima koliko želite.

Eva Braun, model i asistent Hitlerovog fotografa, prvi put je u svojih 17 godina ugledala Hitlera i ludački otkinula za njim.

Merilin Monro, najfatalnija plavuša XX veka, imala je kako priče kažu, a ko smo mi da u njih ne verujemo, aferu i sa Robertom i sa Džonom Kenedijem. Kakav je skandal izbio u Beloj kući kada je Monika Levinski odlučila da zasuče rukave i klekne na kolena ispred četrdeset drugog predsednika Amerike, Bila Klintona.

Žene i političke funkcije.

Zamišljeno lice u Boss-ovom odelu do kasno uveče u radnom kabinetu. Otkopčano poslednje dugme na košulji i zavrnuti rukavi zbog “tog prokletog predloga zakona koji mora da se završi”. Espresso s nogu i mrzovoljno “dobro jutro” sekretarici zbog vanredne skupštine koja upravo počinje. Papiri. Dokumenta. Sastanci. Zakoni. Amandmani.

Autoritet i moć.

Ima nešto u tome, jel’ da?

Žene se pale na to. Idealizuju lifestyle političara.

Zvuči romantično, a još je i pametno, a pametno je sexy.

Sako, pantalone, košulja i džemper.

Odelo, košulja i kravata.

Tajne večere i odabrani restorani.

Najbolji hoteli i predsednički apartmani.

(Ako nastavim ovako, napisaću hit za neku našu pevaljku !!! )

Elem, znate na šta mislim.

Biznis dress code & lifestyle.

Oduvek su me sjajno zabavljali političari dok gostuju u ovim našim estradnopolitičkim emisijama. Naravno ne zbog onoga šta pričaju, jer analizom toga neka se pozabave stručnjaci , već zbog onoga šta su obukli. To je fe-no-me-nal-no! Svega ima. Od usklađenog, sa elementima klasičnog, konzervativnog do potpuno neprikladnog! Široke kravate svih duginih boja. Dvoredni pa još i somotski sakoi, par brojeva veći. Kratke pantalone. Teget čarape i crne cipele. Košulje bez manžetni, malko i uflekane tu i tamo. Puloveri uglavnom u kaki boji. Široka odela sa visokim strukom iz osamdesetih godina. Ima i onih koji dolaze u skupštinu u majici.

A ima i pogodaka. Baš. A kada političari imaju stila, kreće i ženska mašta da radi. Sve ono o čemu smo pričali.

I zato ko je naš dečak za primer danas, Džordž Kluni ili Boris Tadić?!

Ja sam više za gospodina predsednika. Wannabe Merilin Monro. Normalno.

A šta vi mislite?

Koji srpski političar ima najviše stila?


Jelena Tanasić je rođena da obožava – Crveni lak. Čokoladne kolače. Mojito & kafu. Čitanje novina od pozadi. Čitanje knjiga. Papir i olovku. Kreativni haos. Bajke o vilenjacima i vilama. Filmove iz doba zlatnog Holivuda. Marinu Abramović. Leto. Miris šume posle letnjeg pljuska. Naočare brenda Ray Ban. Glam Punk modu. Štikle. Nitne. Narukvice. Pozorišta & bioskope. Citat Žan Kokto: “U sebi osećam anđela koga neprestano šokiram!”

Editors choice