Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Mala crna raspoloženja

Mala crna raspoloženja

Neke stvari su večito in. Mala crna haljina. Sisata plavuša – i mala i velika. Produženi espreso. Karirana muška košulja za dan posle. Venčanica. Popodnevna dremka. Pirlitanje za odlazak u operu i pozorište, zbog onih koji će vas tamo videti. Ogovaranje najboljih prijatelja sa drugim najboljim prijateljima. Poklanjanje svojih stvari sestrama i prijateljicama. Đuskanje. Plakanje uz filmove. Depresija je baš aktuelna. Kao što je u srednjem veku bila aktuelna ženska histerija. Svako treći koga znam pije neke živčane pilule. Šta li je tek sa ogromnim brojem onih koje ne znam?

Kao što je crna jedna otmena boja za sve prilike, tako je i mračno raspoloženje prisutno u svim dnevnim i večernjim varijantama.

Kako ostati normalan i biti in?

Okolnosti se nameću, strahovi nas gutaju, dnevna doza stresa je neizbežna.

Držati korak sa životom, nositi se dnevnim mrakom, to je izazov modernog čoveka, koji ponet modnim talasom upada u mala crna raspoloženja svakog časa.

600full poster Mala crna raspoloženja

Kao što su moderne neke boje u odevanju i detaljima, tako su in i neka preovlađujuća raspoloženja u našem okruženju

Um je oruđe kojim dosežemo do ostalih delova svog bića, do zaliha snage da sprovedemo moguća rešenja, pronađemo kompromise, izdvojimo prioritete. Moramo da priznamo i sagledamo svoje crnilo, ali ne moramo da mu se prepustimo. Pogledajte slike na projektoru svog uma, ali ne one koje emituju momentalni horor, nego one ispod toga.

Pronaći ćete momente radosti, trenutke u kojima je bezbrižnost bila istinska – nije bila prosto umirenje živaca spolja unetom hemijom.

Osećaj da ste odsečeni od izvora radosti pokušaće da vas proguta, ali to je obično lukavstvo mračnih sila. Ispod toga postoji živ osećaj da smo i dalje u nekom delu sebe ta radosna osoba, koja ume da se zabavi i opusti. Držeći se te slike, možemo da prebrodimo mala crna raspoloženja, da im ne dozvolimo da prerastu u gusti mrak koji guta razum i da izađemo iz zamke.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice