Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

A da li si znala ovo?

Espresso, u suštini, označava način pripreme napitka. Mnogi ovaj pojam koriste i da bi opisali stepen prženosti kafe, ali je činjenica da za pripremu ovog napitka možeš koristiti kafu bilo kog stepena prženosti i bilo koju vrstu ili mešavinu.

Prvi espresso nastao je u Italiji početkom XX veka kada je nastala i prva mašina najsličnija onoj koju poznajemo danas. Od 1948. godine se espresso pravi sa penom.

Mala škola kafe Sve što nisi znala o svom omiljenom napitku 4 1 Mala škola kafe: Kako da prepoznaš dobar espresso, macchiato i cappuccino? (VIDEO)

Prvi coffee shop je otvoren u Veneciji, 1683. godine.

Espresso je najzdraviji napitak od kafe, a prosečna količina kofeina u ovom napitku je od 60 do 90 miligrama. Espresso se uvek servira i ispija 20 sekundi od pripremanja.

Italijani cappuccino ispijaju isključivo ujutru, ali se u ostatku sveta ova kafa pije u bilo koje doba dana.

Mala škola kafe Sve što nisi znala o svom omiljenom napitku 5 Mala škola kafe: Kako da prepoznaš dobar espresso, macchiato i cappuccino? (VIDEO)

Cappuccino je dobio ovaj naziv zbog sličnosti sa nošnjom kaluđera (kapucina). Bele kaluđerske kape podsećaju na penu ove kafe, a smeđa boja odela na mešavinu pene od mleka i kafe, kako se cappuccino i priprema.

Tradicionalni italijanski macchiato se pravi od espressa i pene od mleka, dok se u ostatku sveta dodaje i malo vrućeg tečnog mleka koje preostane dok se pravi pena.

Mala škola kafe Sve što nisi znala o svom omiljenom napitku 6 Mala škola kafe: Kako da prepoznaš dobar espresso, macchiato i cappuccino? (VIDEO)

Caffe corretto je kratak espresso sa likerom koji Italijani obično piju posle ručka ili večere i to poručivanjem “un caffe corretto grappa” ili “corretto cognac”.

Na kraju, jesi li za kafu? Sigurno jesi nakon ovolike priče o tvojoj omiljenoj “poslastici”! Najbolju kafu možeš popiti u Café Doncafé, a kako bi tvoj dan uvek počinjao sa osmehom i najlepšim ukusom jutra, ne zaboravi da napraviš zalihe omiljene Doncafé kafe! I, obavezno se pridruži ostalim ljubiteljima kafe!

Mala škola kafe Sve što nisi znala o svom omiljenom napitku Mala škola kafe: Kako da prepoznaš dobar espresso, macchiato i cappuccino? (VIDEO)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Video i fotografije: Vesna Kojić

Ivana Tomić

Editors choice