Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Malena: Najbolja guza Kastelkute

Malena: Najbolja guza Kastelkute

Malenu u istoimenom filmu glumi Monika Beluči (Monica Bellucci), koja je, složićete se, zavodnica i te kakva. Ali, ne ona obična, pućava, prosta i svakodnevna. U filmu je glavna uloga dečačkih snova zbog svoje pojave, ozbiljnosti, misterioznosti, nogu i dobrog dupeta. Svakodnevno prođe kroz gradić na jugu Sicilije nakon čega mladići masturbiraju, a žene odlepljuju, jer muževi umesto njih vide nju. Malena ne flertuje, ne zavodi namerno, ne kikoće se i ne stavlja ruku na muško rame dok razgovara sa njima. Zapravo, ona i ne razgovara. Ona se ne smeši. Ona jednostavno prođe, a ostali je obožavaju. Oko njenog misterioznog lika ispredaju se svakakve priče, iako im ne daje nikakvog povoda. Šta se u njenom unutrašnjem svetu dešava, nemaju pojma, njene patnje i strahovi ih se ne tiču, ali njene svakodnevne aktivnosti i izmišljene afere, svakako da tiču.

Filmovi su ekranizovana stvarnost – Malena postoji u mnogo više gradova nego što možemo da zamislimo, pretpostavljam. Malene su žene koje su rođene zavodnice. Nenaučeno i nenametljivo ostavljaju muškarce bez daha, a žene u gorčini. Svakako se razlikuju od onih što zavode sa namerom. Takve se kikoću na glupo i dosadno, gledaju ispod ramena i polako ispuštaju dim cigarete. I muškarcima se to dopada. Ponekad pomislim da su zapravo svesno zavedeni, jer im laska šta žena radi da bi im se dopala. I to je u redu. Žena treba da je lepa i zavodna, ne svima i svakom, već onima oko nje. I neke zbog toga treba da se i te kako potrude. Kao i u svemu, uz manje ili više truda i želje, cilj se postigne. Ali Malena ne. Ona je rođena sa zavodnim u sebi.

A da li je srećna? Često ne. Malena iz filma pati za svojim muškarcem koga voli, a koji nije pored nje. Malene u stvarnom životu pate, jer nisu ni upoznale muškarce koga bi mogle da vole, i čije odsustvo bi izazvalo očaj. Obožavane su, ali iz daljine. Nazivaju ih idealnim, jedinim i jedinstvenim, nestvarnim i neponovljivim. Obožavane su, ali ne i voljene.

slika 183 Malena: Najbolja guza Kastelkute

Svaka žena je samo voljena srećna

Svaka Malena bi menjala sve svoje obožavatelje za jednog koji se usudi da je voli. Svaka Malena je ravnodušna prema svojim obožavateljima, jer je ne čine srećnom niti ispunjenom. Svaka Malena bi znala da voli onog koji bi joj pružio bliskost i nežnost. Svakoj Maleni ne trebaju dečaci, koji ne znaju šta će sa rukama kada su u njenoj blizini. Svakoj Maleni je potrebna samo ljubav, hrabra i zrela ljubav.

Zato muškarci, vrlo lako pored sebe možete da imate ženu za kojom svi čeznu, potrebno je samo da se usudite.


Ivana Miljak pokreće, provocira, polemiše sa namerom da oslobodi i otkrije… Bez sumnje sadrži u sebi najsmelija nastojanja ka stvaranju posve originalnog. Raskida sa starim i otkriva novo, ne pretenduje na trajnost, a još manje na nepromenljivost.

Editors choice