5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Marry Harry

Marry Harry

marryharrypocetnaalternativa Marry Harry(Svaka hiperbola, generalizacija, sarkazam i slično u tekstu je namerna.)

Onog spektakularnog petka, događaja koji nazivaju venčanjem veka (čekajte ljudi, još ne udasmo Gagu), Facebook i ostale mreže su zapale u “royalwedding” groznicu. Muški pol je sarkastično komentarisao ljude opsednute “glupošću”, ženski pol je pisao o predivnoj haljini mlade (još kad su saznale da je McQueen), muški pol je onda krajičkom oka menjajući programe spazio mladinu švecu, pa im je događaj poprimio novu dimenziju, a ženski pol se sujetno osmehnuo u određenom momentu, opisujući mladin prst kao ćevap. Elem, svakim skrolom po ekranu, nisam mogla da izbegnem  vickaste tvitove i duhovite (na ženski način) statuse, koji su manje-više (na racionalno prevedeno) saopštavali da je Hari njihov. Ovaj tekst, prošaran informacijama o njihovom budućem mužu, poklanjam svim budućim princezama, Harijevim ženama. Nadam se da ću dobiti pozivnicu za venčanje (po mogućnosti i mesto blizu Bekamovih, da mi pređe malo veštine za fudbal).

16 Marry Harry
Zašto je Harry cool?

Pre svega, ovaj prestolonaslednik ima jednu odliku, koja je svima (osim ako niste iz neke teksaške provincije) neodoljiva. Naime, britanski smisao za humor. Ovaj dvadesetšestogodišnjak ne može baš da se takmiči izgledom sa starijim bratom, koji je apsolutni Prince Charmy svih Diznijevih they-lived-happily-ever-after crtanih, ali to nadoknađuje vedrim karakterom. Kada se nakon određenog vremena vidi sa bratom, mora da ubaci komentar poput “Vidi šta je mačka dovukla” ili slično.
Takođe je poznato i da zabavlja batlere, uštogljenu rodbinu i ostale plemiće. Poslednji put ih je doveo do suza (da su im svima monokle ispale u čaj) prilikom govora na zatvorenom delu bratovog venčanja. Spomenuo je da je hteo da ga provocira zbog vidljive ćele, ali da se onda setio da je džindžer. Da bi još malo očarao svetski vrh, ubacio je i onu klasičnu, rojalnu foricu, prisutnu već vekovima i vekovima u kraljevskoj tradiciji, onu da Vili ispod uniforme nosi tange. Ah, nije li očaravajuće imati brata drukaru?

Dolazim i do drugog odgovora na ovo pitanje, a on glasi: Pobogu, čovek ima britanski akcenat. Zamislite kad vam vaš dragi bude rekao “Darling, it’s teatime at four with my Nana” (u vašem slučaju Kraljica Majka, inače off with your head). Popijete vi tu čaj sa nanom, obrišete kapljice znoja sa čela (ako je sve prošlo lepo), pomazite njenih 650 kerića i onda odete da se našikate i pravite haos. Princ inače obožava da obilazi najatraktivnije lokacije u Londonu. Ponekad nosi plave perike da ga ne bi prepoznali, ali ih u klubu (valjda) ponovo skida. Klabing mu je u ranijim godinama došao glave, što je opisano u sledećem delu teksta…

25 Marry Harry

Zašto Harry nije cool?

Prvo moram da razjasnim da svi imaju različite kriterijume za “kuloću”, ali da je ovaj kriterijum baziran na mukotrpnom istraživanju po tabloidima, kuhinjinjama prosečnih domaćica i pabovima prosečnih pivopija. Hari je u mlađim danima bio veoma “nekul” starijoj populaciji Britanije. Nama mladima su i ljudi poput Tajger Vudsa i Čarli Šina kul, pa se ne pitamo mnogo.

Uglavnom, njegovi uzburkani hormoni su uzburkali uspavanu monarhiju i tabloide (urednici se svečano zahvaljuju Hariju, što im je tada tiraž išao kao alva). Došavši na maskenbal prerušen u nacistu učinio je da monokle popadaju u čaj, ovog puta od šoka. Usput je priznao da je kao maloletnik pio i duvao: “Ali, bako, žurke su se promenile od tvog doba.” Ako kraljica tad nije dobila šlog, verovatno nikad ni neće. Onda se lepo, diplomatski izvinio uznemirenoj naciji, koja je u međuvremenu produbila klasičan small-talk o prokletoj kiši, njegovim ispadima. Ubrzo mu je oprošteno, da bi u sledećim godinama bilo potpuno zaboravljeno, jer se princ ozbiljno posvetio vojsci (to vam je pro argument, ako volite muškarca u uniformi) i angažovanju u rešavanju društvenih problema.

35 Marry Harry

Dolazimo do ključnog problema princa Harija, onog o kome dosta žena ne zna, a i one koje znaju ne žele da znaju. Naime, problem je što je on mlađi sin i što za njegovo venčanje, neće biti zatvorene ulice, neće biti kočije starije od same kraljice i neće vas gledati tri milijarde ljudi. Mada, svako venčanje je savršeno i iz snova, jer mlade na taj dan imaju sva punomoćja ovog sveta i svi igraju kako mlada zasvira.

Stoga vas ostavljam da dovedete svog čupavog princa malo u red i da slobodno izvoljevate oko svakog detalja na vašem venčanju. Vi ste mlada i vi vladate tim danom. A, za vreme medenog meseca slobodno idite u klabing sa dragim, da ga podsetite na dobre, stare dane. Usput posetite ovu stranicu da vidite da li imate afiniteta za Harijevu buduću suprugu.

43 Marry Harry
Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Editors choice