Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Međunarodni dan džez muzike

Međunarodni dan džez muzike

Džez muzika konačno je dobila svoj veliki dan. Legendarni muzičar Herbi Henkok (Herbie Hancock) svojim jutarnjim koncertom u Nju Orleansu danas je otvorio prvi Međunarodni dan džez muzike, koji će se ubuduće održavati svake naredne godine.

Slika 1  jazz Međunarodni dan džez muzike

Herbi Henkok pokrenuo je priču o nastanku ovog Internacionalnog dana

Naime, organizacija UNESKO je u decembru prethodne godine odredila 30. april kao Međunarodni dan džeza, a poštovaoci ovog muzičkog pravca sa nestrpljenjem su počeli da odbrojavaju dane. Kongo trg u Nju Orleansu danas je, već u ranim jutarnjim časovima, odisao prelepom melodijom vrsnih muzičara kao što su Dajan Rivs (Dianne Reeves), Terens Blančard (Terence Blanchard), Elis Vajnton Maralis (Ellis Wynton Marsalis) i Herbi Henkok. Ovaj muzički spektakl nastavlja se večeras u sedištu Ujedinjenih nacija, u Njujorku, gde će učestvovati velika imena džez muzike. Za sve one koji nažalost neće moći lično da prisustvuju obećano je satelitsko emitovanje širom sveta.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice