Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Men & bags

Men & bags

Muška torba nije stvar mode već stvar potrebe. Iako je poslednjih godina svi dizajneri i modne kuće stavljaju u sam vrh aksesoara za muškarce i trude se da ponude što veći broj zanimljivih i atraktivnih modela, muška torba je još uvek u neku ruku, a posebno na brdovitom Balkanu tabu. Veliki broj muškaraca odbija i da razmišlja o torbi. To su oni koji mi na ulici deluju ”da l’ je poš’o il’ je doš’o” jer nikako ne mogu da shvatim kako može neko da krene bilo gde od kuće, a da nije trknuo do kioska na ćošku, sa rukama u džepovima. Ključevi od stana, ključevi od kola, lična dokumenta, mobilni telefon i novčanik su one sitnice koje prosečan muškarac sve i da hoće ne može da izbegne. To je već dovoljno i previše za prenatrpane džepove, taman da samo nosite kargo pantalone. Da ni ne spominjemo dalje punjač za mobilni, cigarete i upaljač (ako ste pušač), naočare za sunce, labelo, kondome, maramice, hemijsku olovku, USB memoriju i još milion drugih sitnica koje su nam često neophodne ili spadaju u one ”nikad se ne zna kada će zatrebati”…

naslovna50 Men & bags

Ipak,koliki je prezir homo balcanicus-a prema muškim torbama govori i činjenica da su devedesetih radije prihvaćene male sportske torbice, sa pregradama i džepovima pežorativno prozvane ”pederušama”. No, mnogi od tih najkonzervativnijih bastiona balkanske muškosti,u kojoj nema mesta torbama,počeli su nositi ”pederuše” jer kao što rekoh,torba je u krajnjoj liniji stvar potrebe. Za sve modno edukovane muška torba odavno nije nešto čemu se treba zgražavati ili čak podsmevati. Torba može biti odličan modni detalj, čak nosilac cele odevne kombinacije. Mi definitivno ne moramo da imamo pun plakar torbi niti će nam one ikad biti fetiš kao mnogim ženama, ali definitivno je došlo vreme da ako držite do sebe i do stila zaboravite neumesno i nepraktično trpanje po džepovima i da ovog leta prošetate neki cool model, prilagodjen vašem stilu, ličnosti i senzibilitetu. Pogledajte šta vam se sve nudi ove sezone u našim buticima. I da, umalo da zaboravim- ”pederuše” sahranite negde u dalekoj prošlosti gde i pripadaju. Ne ponovile se.

torba 1 Men & bags

torba 4 Men & bags

torba 5 Men & bags

torba 8 Men & bags

torba 9 Men & bags

torba 10 Men & bags

torba 11 Men & bags

torba2 Men & bags


Marko Obradović je student Fakulteta za kulturu i medije. Voli da provodi vreme sa kvalitetnim i neobičnim ljudima, ali i sam sa svojim hobijima – ples, fitnes, psihologija, parapsihologija, geografija, hortikultura… Najviše prezire laž, licemerje i nepravdu. Samo kreativan dan je ostvaren dan – parola je kojom se vodi kroz život.

Editors choice