5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Mert & Marcus: Neodoljivi dvojac koji pomiče granice

Mert & Marcus: Neodoljivi dvojac koji pomiče granice

Mert i Markus (Mert & Marcus), jedan od najuzbudljivijih i najutjecajnijih dvojaca, čine Mert Alas (Mert Alas) i Markus Pigo (Marcus Pigott). Nakon prvog susreta, sada već davne 1994. godine, kada su po prvi puta imali priliku zajedno raditi, pa sve do 1999. kada su se odlučili udružiti i od svojih imena načiniti svojevrsnu marku, nižu uspjehe svojim šarmantnim i ekscentričnim fotografijama. Najveći je utjecaj na njihov rad imao Francuz Gaj Borden (Guy Bourdin). Poseban su uspjeh polučile njihove fotografije za kampanju Louis Vuitton s Bijonse (Beyoncé) 2003. godine.

Između ostaloga, Mert Alas i Markus Pigo radili su i za Armani, Fendi, Hugo Boss, Missoni, Miu Miu, Givenchy, Lancome, Yves Saint Laurent. Neizostavni su i uratci u časopisima “Pop Magazine”, “Vanity Fair” i “Vogue Paris”. S osjećajem za pripovijedanje, za “Vogue Paris” prosinac 2012/siječanj 2013. potražili su svojevrsnu ikonu Karlu Bruni Sarkozi (Carlu Bruni Sarkozy), čiji je lik i djelo savršen za njihovu hirovitu, pametnu, romantičnu i zavodljivu priču.

Slika 1.  Mert & Marcus: Neodoljivi dvojac koji pomiče granice

Bezvremenska ljepota

Fotografije Merta i Markusa razrađene su do sitnih detalja. Igra bojom, oblicima, sjenama, svjetlom i digitalnom obradom fotografija uopće, ostavlja jak pečat na svakoga tko pogleda njihove fotografije. Najčešće je riječ o portretima žena koje su prikazane kao vrlo upečatljive, ali nadasve elegantne. Složit ćemo se svi, u modi je katkad takvo što i najvažnije – ostaviti utisak, poručiti poruku. Njima to, sasvim sigurno, polazi za rukom.

Slika 2.4 Mert & Marcus: Neodoljivi dvojac koji pomiče granice

Posve neobično

Mert i Markus, samozatajni skoro do anonimnosti (naime, jedan od rijetkih intervjua imali su sa svestranim blogerom, fotografom, piscem i slikarom, Lopom Naveom (Lope Nave) 15. siječnja 2010. godine, svojom beskompromisnom kreativnošću i narativnim pristupom stvaraju opus za sva vremena. Svojim osebujnim i prepoznatljivim autoritetom idu na sve ili ništa. Pokriće im sačinjava kvaliteta i originalnost čineći njihove fotografije magičnima.

Slika 3.4 Mert & Marcus: Neodoljivi dvojac koji pomiče granice

Sveprisutna Kejt Mos

Izvori fotografija: chelseadeluca.files.wordpress.com, designscene.net


Ela Vujanić osim što je studentica stručnog studija sestrinstva, ona je i kolumnistica i novinarka. To joj nije bilo dovoljno pa se zajedno sa svojom najboljom prijateljicom upustila u avanturu nazvanu Modni ručak, u kojoj su iskazale sva svoja kulinarska umijeća. Mrsko joj je pitanje: “Što je pisac želio reći?„ Zašto? Zato što joj se, kao što i sami vidite, uvijek činilo da je pisac želio reći više od jedne stvari ili možda niti sam  nije točno znao što želi reći.

Editors choice