Milano: Šta da posetite

Milano: Šta da posetite

Milano je jedna od najlepših destinacija na planeti. Pored toga što je centar mode i šopinga, Milano pruža i mnoštvo istorijskog sadržaja, prelepe arhitekture, prirode i zabave. Posetioci se uvek zaljube u spoj modernog i rustičnog, tako da je Milano savršeno mesto za posete, bilo da želite da osetite čar urbanog ili biste jednostavno da popijete espreso u nekom malom kafiću u italijanskom stilu. Izdvajamo vam četiri destinacije u Milanu koje morate posetiti:

#1 Posetite “Duomo”

Čak i oni koji nisu posebno očarani arhitekturom sigurno će ostati bez daha kada ugledaju Milansku katedralu. To je jedna od najvećih katedrala na svetu i njena spoljašnjost, kao i unutrašnjost, vas ne može ostaviti ravnodušnim. Katedrala se pruža na 150 metara u dužinu, 100 metara u širinu, a najviša tačka je na preko 90 metara. Fasada je prekrivena raskošnim gotičkim ornamentima i uveče je jedno od najromantičnijih mesta na planeti.

15 Milano: Šta da posetite

Jedna od najpoznatijih i najlepših arhitektonskih zdanja - Milanska katedrala

#2 Posetite operu “La Scala”

Pored toga što je impozantno arhitektonsko rešenje, ovo je jedna od najpoznatijih opera na svetu koja svake godine prima sva najveća svetska imena u svetu opere. Takođe je jedna od najbitnijih turističkih atrakcija u Milanu. Ukoliko ne stignete da odete na  neki od koncerata, uvek možete posetiti muzej koji je u sklopu opere – gde možete saznati sve što vas zanima u vezi sa ovim prelepim zdanjem…

24 Milano: Šta da posetite

Svi znaju za ovu čuvenu operu

#3 Zamak “Sforca” (Castello Sforzeco)

Smešten je u samom srcu Milana. Ovaj zamak je izgrađen u 14. veku i kroz godine je pretrpeo promene, ali je i dalje zadržao čar rustičnog i istorijskog. Posetioci mogu uživati u pogledu na ogromne kule i odbrambene zidove, mogu se šetati skrivenim temeljima zamka i posetiti Muzej istorije umetnosti, jedan od najsadržajnijih i najlepših muzeja u Milanu.

36 Milano: Šta da posetite

Posetioci mogu uživati u svakom kutku ovog prelepog zamka

#4 Kanali “De Navigli”

Kada se spomene Italija i kanali, svi obavezno pomisle na Veneciju, ali i Milano ima manju mrežu kanala koji se nalaze u tišem delu grada. Okruženi su dugim ulicama koje obiluju malim prodavnicama, buticima i kafićima. Jedan od kanala je dizajnirao Leonardo Da Vinči (Leonardo Da Vinci) i leti postoje čamci i brodići koji vas mogu provesti kroz ovu destinaciju.

47 Milano: Šta da posetite

Nasuprot uvreženom verovanju, nema samo Venecija prelepe kanale

Veoma je teško izdvojiti samo četiri atrakcije koje morate posetiti u Milanu. One koje nisu navedene, a koje svakako treba videti su Da Vinčijeva “Tajna Večera” u crkvi “Santa Maria delle Grazie”, “Pinacoteca”, galerija u kojoj su izloženi radovi svih najcenjenijih italijanskih slikara, predivni parkovi i dr. Ukoliko odlučite da posetite ovaj prelepi italijanski grad, pažljivo planirajte svoj put – kako biste u datom vremenskom periodu mogli da obiđete sve željene destinacije.


Sofija Popović - devojka koja je čula previše priča o princezama i prinčevima.