Modne fotografije možda mogu da budu crno-bele ali ništa ne može da zameni običnom rukom nacrtane fotografije. Interenet je pun mladih i talentovanih umetnika koji na svojim blogovima predstavljaju svoje modne ilustracije. Upravo im je blog omogućio saradnju sa poznatim magazima i brendovima koji su njihove fotografije koristili u svojim kampanjama.

Oni su mladi, vole umetnost ali i modu. Na njihovim blogovima možete naći puno zanimljivih fotografija koje predstavljaju mala remek dela. Mnogi od njih ilustacijim su počeli da se bave tokom studija a danas im je taj hobi prerastao u profesiju. Od žvrljanja po papiru oni su postali pravu umetnici. Pogledajte kojih smo mi pet blogova izdvojili!

Mihael Hovel je mladi  fotograf koji obožava da radi crno-bele fotografije. Voli umetnost, modu, dizajin ali i politiku. Mihael živi i radi u Njujorku. Ova njegova fotografija korišćena je u kampanji za Rodarte frocks

manuel hovler Moda i umetnost: Najbolji blogovi sa modnim ilustracijama

 

Ričard Hejns je autor bloga What I Saw Today koji se pre svega bavi muškom modom. On voli da radi ilustracije muških odevnih kombinacija koje sreće na ulicama Njujorka.

What i saw today3 Moda i umetnost: Najbolji blogovi sa modnim ilustracijama
The Fashion Illustrator  je anonimni blog koji se bavi modom. Na njemu ćete naći mnoštvo zanimljivih ilustracija poznatih modnih dizajnera.
the fashion illustration Moda i umetnost: Najbolji blogovi sa modnim ilustracijama

 

Fifi Lafin je poznati zec koji voli da se bavi modom. On posećuje sve modne revije, prati sva dešavanja ali voli i da crta razne modne ilustracije.

fifi lapin1 Moda i umetnost: Najbolji blogovi sa modnim ilustracijama

Paper Fashion je blog koji je namenje isključivo ilustraciji. Autorka bloga živi u Njujorku i voli da radi ilistracije u raznim bojama.

paper fashion1 Moda i umetnost: Najbolji blogovi sa modnim ilustracijama

 

Mirjana Radojević

Editors choice