Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Moda iz druge ruke

Moda iz druge ruke

Kinezi odavno više nisu jeftini, a njihove stvari su na ženama prepoznatljive sa sto koraka razdaljine. Imaju specifičan šmek plastične kese, naročito kad idu u kompletu – patike, farmerke, majica, duks, jaknica. Po neki komad po neko može da ponese sa stilom ili totalno neupadljivo, ali teško je to. Moje prijateljice i ja volimo one njihove svetlucave kape, što izgledaju kao disko kugle na glavi, a za koje muškarci većinom nemaju ni malo razumevanja, smatrajući da su seljačke i nemoguće pošto tako šljašte. Volimo i ruže sa percima, od satena i čipke, ali i od nekih kartonskih i štofastih materijala – njih nazivamo zimskim ružama i nosimo ih na šalovima, tašnama, čizmama, kačimo i čitave bukete, najviše zato da bismo zabavljale jedna drugu kad se sretnemo. Ali ruže su nekako prestale da budu zabavne, jer ih ima svuda i svako ih nosi. Čekaćemo da prestanu, pa ćemo da ih izvučemo i aktuelizujemo, kad postanu retro.

Moje drugarice i ja obožavamo krpice, nakit, čizme, tašne, šminku i sve ostalo što vole sve žene, ali mi smo najsrećnije kad imamo nešto što niko ne nosi i zbog čega nas zaustavljaju na ulici da nas pitaju gde smo to kupile. Mene su zaustavljali zbog svetlećih kapa, dok nisu postale masovono dostupne, a i dalje me zaustavljaju zbog jedne šašave, šarene i čupave tašne, koja izgleda kao oni kučići što ne znaš gde im je glava, a gde rep, samo u 15 boja.

Faux Seasons Fashion No Nos for Every Holiday Moda iz druge ruke

Glupo je pratiti modu. Zanimljivo je jedino izmišljati je, ili joj se potpuno suprotstavljati, onako iz igre

Dakle, nama je oblačenje prilično maskiranje, a zabava je veći motiv od nastojanja da se dobro izgleda. Oblačimo se u second handovima, a za čizme smo spremne da dignemo još jedan kredit. Ponekad i za tašne. Brendovi nas ne zanimaju ni malo, jedino merilo je šta je divno, zabavno, ludo i naše – cipele i tašne umeju mesecima da čekaju da ih pokupite u nekoj radnji, jer pripadaju baš vama. Kad bismo i malo shvatale modu kao nešto više od dobre šale, verovatno bismo bile kreatorke i terale sirote manekenke da oblače svakojake gluposti, koje će ove sezone biti u modi.

Ovako, zabavno oblačenje nikad ne izlazi iz mode. Ako danas utripujem da sam konceptualna umetnica, obući ću nešto tesno i crno i okačiću srebrni šal tako da mi visi do kolena, namazaću kapke metalik plavom senkom i pažljivo se neću očešljati. A onda ću jedva čekati da se sretnem sa nekom od mojih zabavnih prijateljica, da se jedna drugoj divimo.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

 

Editors choice