Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Moda iz perspektive Olivije Poup

Moda iz perspektive Olivije Poup

Za sve obožavatelje serije “Scandal” pozabavili smo se autfitom glavne glumice, Olivije Poup. Usredsredićemo se na Oliviju, koja je odgovorna za stvaranje imidža i smirivanje kriza kroz razne malverzacije “iza scene”. Ona je primer žene koja je požrtvovana i istrajna u nameri da zaštiti reputaciju klijenata bez obzira na sve moguće posledice.

Dok na svaki način pokušavamo da izađemo iz tmurne svakodnevice, koja je ispunjena mnoštvom obaveza i računa, često zaboravljamo na monotoniju koja zavlada u našim kombinacijama. A o radnom stolu i da ne govorimo. Mnoštvo, papira, hemijski, otpadaka od juče, kudkoji zalutali karmin… a žena često zaboravi na stvar koja se izgubila u kreativnom haosu koji vlada na njenom radnom mestu.

Zato smo odlučili da sledimo primer Olivije Poup, žene iz serije koja je savršeno organizovana i stilizovana. Lik iz serije “Scandal”, koji tumači poznata glumica Keri Vašington predstavljen je sa ukusom i merom. Po čemu je ona tako posebna, pitamo se. Ona je sinonim za organizovanu ženu sa stilom. Bacila je svetlo na poslovne žene i posebno pokazala kako treba da izgleda jedna mlada, perspektivna žena.

Slika 138 Moda iz perspektive Olivije Poup

Perspektivna Olivija Poup

Zahvaljujući svojoj harizmi, ali i kostimima za koje je bio zadužen Lin Paolo predstavljena je Olivija u najboljem svetlu. Uostalom, svaki ljubitelj ove serije zna da je garderoba veoma važan vizuelni predmet koji ostavlja utisak. Često su stvari te koje su obavijene metaforom i simbolikom, a povezane sa rečima koje izgovaraju likovi.

Šta možemo očekivati od sledeće sezone?

U drugoj polovini ove sezone, Olivija će biti odevena u tamnije nijanse, a ova odeća bi trebalo da intrigira i ostavi utisak mističnosti. Na paleti boja naći će se najviše crna, ali i teget, tamnije nijanse sive… Spletkarenja i obrti Oliviji će lakše pasti sa kvalitetnom garderobom na sebi.

Što se Olivijinih omiljenih brendova tiče, u prvi plan su se izdvojili: Escada, Armani i Dior, ali i Burberry. Kroz seriju se proteže dominacija bele boje, kao sinonim prosvetljenja. Sada na scenu ulazi i spoj mnogih drugih boja, koje bi trebalo da prenesu kako se Olivija oseća u određenom trenutku.

Ideja da bela boja bude dominantna u seriji potiče iz citata: “Razgovarala je kao gladijator i nosila belu boju”.

Prelaz sa svetle na tamnu stranu

Kombinacije u drugoj polovini sezone su tamnije, jer su i slučajevi teži i komplikovaniji. Od sukanja, do ozbiljnih haljina i sofisticiranih kompleta, sve je rasprostranjeno u njenom scenskom garderoberu, a publika će imati priliku to i da vidi.

Dominacija bele koja sada dobija konkurenciju.

14 Moda iz perspektive Olivije Poup

Torba Prada, cipele Manolo Blahnik, ruž Tom Ford

21 Moda iz perspektive Olivije Poup

Kaput i sat, Burberry, a karmin Tom Ford

33 Moda iz perspektive Olivije Poup

Max Mara, Prada i Manolo Blahnik, savršen spoj


Violeta Stojanović

Editors choice