Za sve obožavatelje serije “Scandal” pozabavili smo se autfitom glavne glumice, Olivije Poup. Usredsredićemo se na Oliviju, koja je odgovorna za stvaranje imidža i smirivanje kriza kroz razne malverzacije “iza scene”. Ona je primer žene koja je požrtvovana i istrajna u nameri da zaštiti reputaciju klijenata bez obzira na sve moguće posledice.

Dok na svaki način pokušavamo da izađemo iz tmurne svakodnevice, koja je ispunjena mnoštvom obaveza i računa, često zaboravljamo na monotoniju koja zavlada u našim kombinacijama. A o radnom stolu i da ne govorimo. Mnoštvo, papira, hemijski, otpadaka od juče, kudkoji zalutali karmin… a žena često zaboravi na stvar koja se izgubila u kreativnom haosu koji vlada na njenom radnom mestu.

Zato smo odlučili da sledimo primer Olivije Poup, žene iz serije koja je savršeno organizovana i stilizovana. Lik iz serije “Scandal”, koji tumači poznata glumica Keri Vašington predstavljen je sa ukusom i merom. Po čemu je ona tako posebna, pitamo se. Ona je sinonim za organizovanu ženu sa stilom. Bacila je svetlo na poslovne žene i posebno pokazala kako treba da izgleda jedna mlada, perspektivna žena.

Slika 138 Moda iz perspektive Olivije Poup

Perspektivna Olivija Poup

Zahvaljujući svojoj harizmi, ali i kostimima za koje je bio zadužen Lin Paolo predstavljena je Olivija u najboljem svetlu. Uostalom, svaki ljubitelj ove serije zna da je garderoba veoma važan vizuelni predmet koji ostavlja utisak. Često su stvari te koje su obavijene metaforom i simbolikom, a povezane sa rečima koje izgovaraju likovi.

Šta možemo očekivati od sledeće sezone?

U drugoj polovini ove sezone, Olivija će biti odevena u tamnije nijanse, a ova odeća bi trebalo da intrigira i ostavi utisak mističnosti. Na paleti boja naći će se najviše crna, ali i teget, tamnije nijanse sive… Spletkarenja i obrti Oliviji će lakše pasti sa kvalitetnom garderobom na sebi.

Što se Olivijinih omiljenih brendova tiče, u prvi plan su se izdvojili: Escada, Armani i Dior, ali i Burberry. Kroz seriju se proteže dominacija bele boje, kao sinonim prosvetljenja. Sada na scenu ulazi i spoj mnogih drugih boja, koje bi trebalo da prenesu kako se Olivija oseća u određenom trenutku.

Ideja da bela boja bude dominantna u seriji potiče iz citata: “Razgovarala je kao gladijator i nosila belu boju”.

Prelaz sa svetle na tamnu stranu

Kombinacije u drugoj polovini sezone su tamnije, jer su i slučajevi teži i komplikovaniji. Od sukanja, do ozbiljnih haljina i sofisticiranih kompleta, sve je rasprostranjeno u njenom scenskom garderoberu, a publika će imati priliku to i da vidi.

Dominacija bele koja sada dobija konkurenciju.

14 Moda iz perspektive Olivije Poup

Torba Prada, cipele Manolo Blahnik, ruž Tom Ford

21 Moda iz perspektive Olivije Poup

Kaput i sat, Burberry, a karmin Tom Ford

33 Moda iz perspektive Olivije Poup

Max Mara, Prada i Manolo Blahnik, savršen spoj


Violeta Stojanović

Editors choice