1/2

Ideal svake devojke je da bude savršena i privlačna svom muškarcu. I dok su neke devojke možda “talentovane” zavodnice, većina nas to ipak postaje sa godinama i životnim iskustvom. Sa dizajnerkom Jelenom Jakovljević, iz Modne kuće Trijumf JJ, smo popričali na ovu temu i kao osoba sa puno stila koja se već dugo bavi modom, ona je sa nama podelila neke male tajne koje će svaku pripadnicu lepšeg pola učiniti fatalnom i neodoljivom!

1. Uvek se spremajte kao da ste zaljubljeni – i blistaćete

Ne morate doslovno da planirate svoj stajling, nije stilizovanje nauka, ali morate znati osnovne stvari i umeti da nosite ono što ste obukli. Zato prvenstveno pratite svoje instinkte, kako se u nečemu osećate, jer tajna fatalnosti je, je pre svega u zadovoljstvu samom sobom. Onaj osećaj kao kad se zaljubite, pa ste tako poletni da izgledate lepo da nosite estetiku u prizoru i vazduhu.

2. Na umu prvo imajte priliku za koju se spremate

Važno je shvatiti razliku između stajlinga za dan i stajlinga za noć, kao i između toga šta se u kojoj prilici nosi, a osećaj za stil se gradi vremenom. Fleksibilnost vizuelnog identiteta je izuzetno bitna, u smislu da ostanete dosledni sebi ali uz uvažavanje drugih. Nećete se pojaviti, recimo na važnoj proslavi u farmerkama, a na razgovoru za posao u drečavo-roze haljini, niti na svetom mestu da svojim stajlingom uzburkate strasti sveštenog lica. Kao što je Ana Vintur sažela:„Morate izgledati tako da poštujete mesto na kome se nalazite i znate gde se nalazite.“ Kad ste pored lepih manira i adekvatno obučeni, iza čega ne stoji samo bonton već i razmišljanje, onda drugi znaju da dajete sebi na značaju. I njima.

sredjena 1.1 Fatalna dama: 10 ključnih stvari (1.deo)

3. Pronađite svoju omiljenu odevnu kombinaciju

Dobro bi bilo da posedujete barem jednu “univerzalnu” odevnu kombinaciju u kojoj se osećate jako dobro, koja pokriva sva godišnja doba i koja je uklopiva u različitim situacijama: za dnevni ili večernji izlazak, u nekoj važnijoj prilici, za posao, kada ste u žurbi ili u dilemi šta da obučete, kada niste sigurni da li je u pitanju formalni ili neformalni događaj. To je omiljeni “siguran” izbor koji vam odlično pristaje i sa kojim ne možete da pogrešite. Recimo, to može biti blejzer sa haljinom ravne ili A-forme dužine malo ispod kolena, čamac izreza i ¾ rukava, diskretnog dezena; kostim i bluza; ili smoking. Prilagođavate je obućom, dopunskim elementima, nakitom, šminkom i izborom frizure.

Editors choice