Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Moda na naslovnici: Provokativna rođendanska naslovnica magazina “Vogue”

Moda na naslovnici: Provokativna rođendanska naslovnica magazina “Vogue”

Pripadnice lepšeg pola i dame ne pitaju se za godine – jer je to nepristojno. Ali zato modni časopisi namenjeni njima svoje rođendane slave u velikom stilu. Ni francusko izdanje magazina “Vogue” nije odolelo elitnoj proslavi. Naime, francuski “Vogue” je svoj 90. rođendan proslavio specijalnim izdanjem u septembru 2010. godine. Gigantsko izdanje donelo je 622 stranice, od kojih su se na 104 mogle pročitati najlepše želje dizajnera širom sveta. Čak 276 stranica zauzele su reklame i reklamne kampanje poznatih brendova. Glavna i odgovorna urednica Karin Rotfild (Carine Roitfeld) nastojala je da proslavi prošlost i vešto je pomeša sa sadašnjošću. Vodila se motom da je “Vogue” uvek igrao na kartu drskosti, pa prema tome nisu mogli da naprave mlako izdanje.

Naslovnu stranu krasi njena miljenica top model Lara Stoun (Lara Stone). Spektakularna Lara na naslovnici nosi kožne rukavice jedva prekrivajući dekolte i grudi, dok joj crna čipkana maska Filipa Trejsija (Philip Treacy) prekriva oči. Dovoljno provokativno i seksi – da zagolica svačiju maštu, a opet, estetski savršeno odrađena naslovnica – da ne vređa ničija shvatanja. Iza naslovne strane stoji duo čuvenih fotografa Mert i Markus (Mert & Marcus).

Lara Stonena naslovnici jubilarnog izdanja za 90 ti rodjendan Vogue Moda na naslovnici: Provokativna rođendanska naslovnica magazina “Vogue”

Provokativno i spektakularno u stilu “Vogue”-a

Pored provokativne naslovne strane, magazin donosi i veliki broj editorijala i fotografija koje potpisuju čuveni svetski fotografi. Poslastica u svakom smislu.

Izvor fotografije: weheartit.com


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

Editors choice