Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Jocky Club Innovation Tower je delo “Zaha Hadid Arhitects” grupe. Ova zgrada je dom politehničkog univerziteta u Hong Kong., škole dizajna i Jockey Club Design instituta za društvene inovacije. Ima 15 spratova i prostire se na 15,000 kvadratnih metara.

Može da primi 1,800 studenata i osoblja, a sadrži i prostorije za obuku studenata dizajna i inovacija, koje čine: dizajn studio, laboratorije i radionice, izložbene sale, kao i višenamenske učionice, sale za predavanja, amfiteatre i prostorije za relaksaciju.

Jockey Club Zaha Hadid 08 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu Jockey Club Zaha Hadid 15 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Kampus Politehničkog univerziteta u Hong Kongu, pravio je ovu urbanu građevinu u poslednjih 50 godina. Na ovom imanju nalaze se i druge zanimljive zgrade, takođe futurističkog izgleda, ali se ova svakako izdvaja. Ona oslikava različitosti i mogućnosti koje institut ima, ali i to čemu teži u budućnosti.

Nalazi se na uskom prostoru na severnom delu kampusa, odmah pored terena za fudbal i predstavlja svojevrsno srce kampusa.

Jockey Club Zaha Hadid 01 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu Jockey Club Zaha Hadid 04 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Takođe, ovim se podstiče i da mnogobrojni fakulteti i škole koji se nalaze u sklopu univerziteta, razviju saradnju sa zajednicom, vladom, industrijom i svim drugim organizacijama.

Zgrada naročito lepo izgleda noću, kada je osvetljena, a fudbalski teren pored nje stvara iluziju jedne celine između otvorenog i zatvorenog prostora.

Jockey Club Zaha Hadid 09 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Enterijer u samoj zgradi je veoma lepo uređen. Svuda se nalaze kružni hodnici koji olakšavaju interakciju među studentima, a zahvaljujući brojnim prozorima, prostor je veoma lepo osvetljen.

Jockey Club Zaha Hadid 14 Moderna arhitektura: Staklena kula u Hong Kongu

Svakako jedna neobična građevina koja će, ukoliko ništa drugo, privući pažnju turista i posetilaca Hong Konga.

Lenka Gatić

Editors choice