Veštačke trepavice su veoma popularne, a interesantna je činjenica da su nastale bezmalo pre čitavog jednog veka. Naime, prva žena koja je nosila veštačke trepavice bila je glumica Sina Oven (Seena Owen). Ona je 1916. godine za potrebe jednog filma, prema zahtevu režisera, na svoje prirodne trepavice dodala ovaj predivan detalj koji je istakao njene oči i dao im prelep izgled. Prve veštačke trepavice pravljene su od ljudske kose pletene kroz finu gazu.

Kroz nekoliko decenija upotrebe veštačkih trepavica, njihov kvalitet i izgled se usavršavao. Tako da danas postoji mnogo vrsta trepavica, koje se razlikuju u zavisnosti od materijala od kojeg su pravljane, njihove dužine, gustine, kao i ukrasa dodavanih na trepavice.

Današnju modnu opsesiju čine veštačke trepavice Dior sa divnim zlatnim cirkonima koji trepavicama daju prefinjen i elegantan izgled.

slika115.jpg15 Modna opsesija dana: Veštačke trepavice Dior

Veštačke trepavice Dior sa zlatnim cirkonima

Sve modne opsesije možete pogledati ovde.


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

 

Editors choice