Sve do skoro nisam znao da kravata potiče iz dragog nam komšiluka Hrvatske. Naime davne 1635.godine nekoliko hiljada vojnika iz Hrvatske otišlo je u Francusku kao pomoć francuskom kralju Luju XIII u nekom od ratova. Hrvatski vojnici su otišli tada u tradicionalnoj nošnji i oko vrata su imali marame koje su dvorani francuskog dvora odmah zapazili. Vešti francuzi su odmah taj detalj oko vrata krenuli da kopiraju. Kravata tada dobija svoj oblik kakav i dan danas ima i kreće da se izrađuje od najboljih materijala. Od tog momenta kravata kreće u osvajanje sveta. Danas je ona jedan od obaveznih detalja na mnogim sastancima, koktelima, dodelama Oskara, premijerama, a ima i specijalno mesto u seksualnim fantazijama. I za slučaj da niste znali gotovo 80% žena vole muškarce sa kravatama i smatraju taj modni detalj veoma seksi.

kravata 2 Modni detalj: kravata kravata 3 Modni detalj: kravata kravata 4 Modni detalj: kravata kravata 5 Modni detalj: kravata kravata 6 Modni detalj: kravata kravata 7 Modni detalj: kravata kravata 8 Modni detalj: kravata kravata 9 Modni detalj: kravata kravata 10 Modni detalj: kravata kravata 11 Modni detalj: kravata kravata 12 Modni detalj: kravata kravata 13 Modni detalj: kravata kravata 14 Modni detalj: kravata
Miki Živković je magistrirao shoping, od skoro je i “žena” fudbalera, a životni san mu je da ima mnogo, mnogo LV torbi i da je stalno na TV-u. Ima dvoje dece koje viđa samo ispred kamera i novinara (za slikanje).

Editors choice