5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Modni rečnik: Bikini

Modni rečnik: Bikini

Bikini je naziv za bilo koji dvodelni ženski kupaći kostim. Česta je pogrešna upotreba ovog termina za bilo koji kupaći kostim, međutim, pojam se odnosi isključivo na one koji se sastoje iz dva dela: gornjeg i donjeg.

Ne zna se tačno od kada se žene ovako odevaju za kupanje. Ipak, moderan bikini je nastao 1946. godine. Kreirao ga je Lui Rear (Louis Réard), Francuz koji je po struci bio inženjer automehanike! Njegov dizajn se sastojao od dva trougla u gornjem i dva u donjem delu kupaćeg, povezanih samo tankim trakama. Nazvao ga je “bikini“ po istoimenom ostrvu, delu Maršalskih ostrva.

Danas postoje mnoge varijacije na ovaj popularni letnji komad. I dalje je najpopularniji onaj sa trakama koje se vezuju na leđima i na kukovima. Gornji delovi se menjaju da bi se prilagodili različitim oblicima i veličinama grudi. Donji delovi takođe, ali postoje i oni za zgodnije ili hrabrije. Tako imamo brazilske gaćice za lepo oblikovanu guzu, tanga bikini ili pubikini koji ne ostavlja ama baš ništa mašti. Skovan je i izraz monokini, za devojke koje odluče da se sunčaju u toples varijanti!

153 Modni rečnik: Bikini

Pedesetih godina prošlog veka, dizajniran je bikini sa gornjim delom na naduvavanje, kako bi žene vizuelno povećale grudi

237 Modni rečnik: Bikini

Tanga bikini je nelegalan u Melburnu na Floridi. Kazna za nošenje ovakvog kupaćeg kostima iznosi 500 dolara ili 60 dana zatvora!

336 Modni rečnik: Bikini

Najskuplji bikini košta 30 miliona dolara i napravljen je od više od 150 karata dijamanata uronjenih u platinu

Prethodne tekstove iz serijala “Modni rečnik” pročitajte ovde.


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Editors choice