Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Modni vikend Skoplje najavljuje osmu sezonu

Modni vikend Skoplje najavljuje osmu sezonu

Dve decenije od ekspanzije pank grandž stila, modni dizajneri su odlučili: vreme je za kambek! Osmo izdanje Modnog vikenda Skoplje (Fashion Weekend Skopje) vraća se od 22. do 30. oktobra na različitim lokacijama u Skoplju, prkoseći modnim stereotipima i naglašavajući potrebu da se bude svoj i slobodan, da se spoje nespojivi modni komadi. Ove osme sezone, jesen–zima 13/14, ukupno 14 modnih imena prikazaće svoje najnovije kolekcije.

Fashion Weekend Skoplje otvoriće modni show poznatog makedonskog dizajnera Nikole Eftimov podržanog od ELISE, u spratnoj garaži “Sv. Kiril i Metodij“ u Skoplju.

U sklopu ovog osmog izdanja, tradicionalno kao uspešni spoj mode i biznisa, predavanje i profesionalne konsultacije održaće svetski priznati Martin Roberts, direktor Fashion Scout London-a i Graduate Fashion Week-a. Projekat je organizovan u saradnji sa Britanskim savetom u Makedoniji i pretstavlja kontinuitet njihovih dosadašnjih zalaganja za podršku kreativnim industrijama u Makedoniji.

Martyn Roberts photo Modni vikend Skoplje najavljuje osmu sezonu

Martin Roberts

Novina ove sezone su tri dizajnera koji će po prvi put prikazati svoje samostalne kolekcije, Chic Undercowear by Boban Ilievski, Marjana Rujanoska EVEE by Ivana Cvetkovska.

Na revijama koje će se održati od 22. do 25. oktobra u spratnoj garaži “Sv. Kiril Metodij”, svoje nove kolekcije prezentovaće i etablirani makedonski dizajneri Olgica Gjorgieva, Irina Tosheva, Fashion Group (koji zastupa više brendova), Antonija Ristovska, Nikola Petrovski, Stefanija Naseska i modna kuća STILISSIMO.

U predivnom ambijentu Daut Pashin Amama u Staroj skopskoj čaršiji, ljubitelji mode moći će da vide najnovije od MCouture by Mila Kadriu. Poslednja dva dana jesenjeg izdanja FWSK, 29. i 30. oktobar, rezervisana su za dva modna performansa u Muzeju grada Skoplje, Vibrazioni Aleksandre Mitkovske, koja je više puta učestvovala na Beogradskom modnom vikendu u saradnji sa slikarom Aleksandrom Zafirofskim, i Rosice Mršić, koja će zatvoriti ovu osmu sezonu FWSK.

Novi makedonski modni onlajn magazin “Stylist.mk” u sklopu FWSK dodeliće tri nagrade: za najbolju kolekciju, za najboljeg obećavajućeg dizajnera i za najboljeg manekena/manekenku. U konkurenciji su svi učesnici jesenjeg izdanja FWSK. Pored izbora, biće i organizovana debata na temu: “Plasman mode u medijima”, u kojoj će biti uključeni modni dizajneri, novinari, blogeri i menadžeri. Iza ovog onlajn magazina stoje tri modne novinarke/urednice: Ana Nestorovska, Snežana Janačkovska-Bogdanovska i Katerina Trajanovska.

adaptacii 02 Modni vikend Skoplje najavljuje osmu sezonu

Za realizaciju izgleda kampanje pobrinuli su se: Zoran Šurbevski (šminka), Studio Bube In (frizura) i Goran Sidžimovski (stajling). Za fotografije su odgovorni An&Dimi. Oficijalni partner za šminku su ponovo veledrogerije Kosmo u saradnji sa Shisheido, za frizuru Rolland Group u saradnji za Studio Bube In i Cool Cut, a oficijelna modna agencija je PODIUM iz Skoplja. FWSK nastavlja saradnju sa AVON, koji se ponovo javlja kao oficijalni parfem partner.

Tim Modnog Vikenda Skoplje

Direktor – Sveta Bogova-Jovanovska

Projekt menadžer – Natalija Terzijoska

Grafički dizajner – Anita Gaj

PR menadžer – Marija Ilić

Kreativni menadžer – Goran Sidžimovski

Kasting direktor – Irina Ilievska

Kasting Asistent – Viktor Cvetanovski

 

Editors choice