Ujedinjeni Arapski Emirati zbog svoje religije nisu država koja ceni modu i praćenje trendova. Stoga, tamo vam ni na saharskim, vrelim temperaturama ubuduće neće biti oproštena ona prelepa letnja haljina sa cvetnim printom.
Naime, ova država želi da turistima (neko putuje turistički u Emirate?) uvede pravila oblačenja kako ne bi meštane “vređali” svojim oblačenjem. Celokupnu inicijativu pokrenule su, ni manje ni više, nego dve meštanke, revoltirane prizorom devojaka koje nose šortseve umesto marama.
Ova činjenica od sada će možda biti vrlo važna za navođenje u turističkim prospektima, ali se mi, svejedno, nadamo da je neće usvojiti. Moda za sve!

Slika 211 Modni zalogaj: Emirati uvode dress code za turiste

Kako narod kaže: “Svaka budala ima svoje veselje”


Alitria Silva – mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormaru želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormara Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Editors choice