Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Modnih pet minuta: Angela Lukanovich, slovenačka modna kreatorka

Modnih pet minuta: Angela Lukanovich, slovenačka modna kreatorka

Ona je rođena u Sloveniji, završila je Umetničku gimnaziju i usudila se da na modnom i umetničkom nebu Slovenije ispiše ispiše neke jedinstvene poruke. Upoznajte Angelu Lukanovič (Angela Lukanovich).

WANNABE MAGAZINE: Reci nam nešto o sebi, o svojoj modi.

ANGELA: Od malena sam znala čime želim da se bavim. Bila sam dete koje je ili crtalo ili pravilo odeću za lutke i čak sam sa deset godina izjavila da ću to raditi do kraja života – praviti odeću. Smešno, ali ostalo je tako, uprkos tome što su me svi ubeđivali da ću promeniti mišljenje, u nekom trenutku svog života. Moj dizajn i moda govore o bojama, šarama, linijama, teksturama, svemu što definiše tkanine. Uvek započinjem sa određenim printom tkanine ili šarom, a potom radim na tome da je, neprimetno, uklopim u kolekciju. Po mom mišljenju, tkanina koja se koristi je podjednako bitna kao i silueta koju krasi.

aw12 Foto Maja Strahija Modnih pet minuta: Angela Lukanovich, slovenačka modna kreatorka

Oduvek zaljubljena u modu

Veoma mi se dopao tvoj projekat Soldo+Woolf. Gde si pronašla inspiraciju?

Hvala! To je stari projekat koji sam uradila sa svojom dobrom prijateljicom Barbarom Vrbančić. Iskombinovale smo dve različite inspiracije: moja je bila dvojnost i hrabrost u pisanju Virdžinije Vulf (Virginia Wolf), a njena senzualnost i intimnost pisanja Tatjane Soldo.

Šta misliš o modi svoga grada?

Definivno je raznolika! Možda ne kao u velikim gradovima, ali s obzirom da većina slovenačkih dizajnera boravi u Ljubljani, mislim da je to baš modni grad.

Red Light Foto Miran Jursic Modnih pet minuta: Angela Lukanovich, slovenačka modna kreatorka

"Red Light" ispred objektiva Mirana Juršića

Planovi za budućnost?

Veoma nedefinisani. Nastojim da živim od projekta do projekta. Sledeći je kolekcija za jesen/zimu 2013/14 i za par nedelja, postaće mi prioritet. Trenutno sam i na master kursu iz oblasti mode, u nadi da ću naučiti više o dizajnu.

Poruka za čitaoce.

Kada birate odeću koju ćete nositi, upamtite da ona predstavlja vaš identitet. Spoljašnjost koja oslikava unutrašnjost. Budite svoji, ništa više i ništa manje.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Prevod: Aleksandra Duždević – Istinski hedonista. Zaljubljena u modu, jezike, umetnost, u svakom smislu! Film na dan za dobro raspoloženje, dobra knjiga – lek svakoj boli! Srce ispunjeno ljubavlju obojeno crveno-belim bojama!

Editors choice