Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Moreira se vratio u školu – javni čas Akademije fudbala

Moreira se vratio u školu – javni čas Akademije fudbala

U sali starog DIF-a u Beogradu (Deligradska 27), održan je javni čas fudbala povodom polaganja ispita Almamija Moreire (Almami Moreira), bivšeg igrača Partizana, a sadašnjeg studenta Akademije fudbala, koja se nalazi u pomenutoj zgradi. “Mo” je dobio desetku iz predmeta Metodika fudbala, a prisutnima je demonstrirao čari driblinga. Odziv novinara bio je jako dobar, a omaleni Portugalac, poreklom iz Gvineje Bisao, odgovarao je na mnoga pitanja.

Moreira cas Moreira se vratio u školu – javni čas Akademije fudbala

Moreira na polaganju

“Dok sam bio mlađi, nisam mnogo razmišljao čime ću se baviti po završetku karijere, ali kada dođete u određene godine, to je neizbežno. Neki ljudi su mi rekli da bih bio dobar trener”, objasnio je Moreira zašto je odlučio da studira.

Osvrnuo se i na četvorogodišnji boravak u Partizanu.

“Tužan je način na koji sam se rastao sa klubom, ali moja ljubav prema njemu nikada neće prestati. Najiskrenije mu želim još mnogo trofeja, a koliko vidim i ove sezone je blizu titule.”

Moreira dres Moreira se vratio u školu – javni čas Akademije fudbala

Moreirin dres je stavljen pored dresova ostalih "studenata"

“Ne znam da li ću ikada trenirati Partizan, ali to je svačiji san, kao i igranje u klubu. Ne znam ni da li ću ikada postati trener, ali cilj mi je da se bavim ovim poslom”, rekao je Moreira.

Lepa sećanja vezuju ga za Miroslava Đukića i Slavišu Jokanovića, a od svetskih veličina opredelio se za Žozea Murinja (José Mourinho), ali sigurno ne zbog toga što su zemljaci.

“Đukić i Jokanović pre svega su sjajni ljudi, ali i treneri. Ipak, za mene je Murinjo “najveći”, jer pažnju posvećuje samoj igri, zbog čega smo mi tu, a ne pripremama i trčanju poput većine trenera.”

“Mo” trenutno brani boje kineskog Dalijena, a demantovao je vest o rastanku sa tim klubom, rekavši da je to čista dezinformacija.

“Ne znam odakle se pojavila ta informacija. Prethodna sezona bila je sjajna, a kad sam se poslednji put čuo sa ljudima iz Dalijena, nisu mi rekli da nemam klub”, našalio se Moreira.

Inače, diplomci Akademije fudbala jesu i Igor Duljaj, Mateja Kežman, Dejan Ognjanović i mnogi drugi koji su važnost dali i svom obrazovanju, a ne samo karijeri. Ukoliko ste zainteresovani za ovaj poziv, dođite na već pomenutu adresu i bićete ljubazno upućeni u sve što vas zanima. Možda baš u vama “čuči” neki novi Aleksandar Janković, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Fabio Kapelo (Fabio Capello) ili Žoze Murinjo, ko zna?


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Editors choice