Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Muzej Zepter

Muzej Zepter

2. 4 Muzej Zepter

Od 1. jula 2010. godine Beograd je bogatiji za još jedan muzej i to u samom centru grada. Muzej Zepter je smešten u prelepoj zgradi u Knez Mihailovoj ulici, a i ideja osnivača Madlene Cepter je da se na jednom mestu nađu dela i umetnici koji mogu da dočaraju sliku kompleksne likovne pozornice umetnosti u Srbiji druge polovine 20. veka i početka novog milenijuma.

Sa preko 130 umetnika i preko 350 dela, na tri nivoa i preko 1200 m2, opremljen savremenom tehnikom i svim onim što zahteva muzejska delatnost, Muzej Zepter u svojoj zbirci poseduje dela slikara i vajara koji su bili i članovi raznih umetničkih grupa, kao što su Zadarska, Decembarska, Jedanaestorica, Mediala. Tu su i predstavnici raznih vidova apstrakcije, pop arta, konceptualizma i postkonceptualizma. Samo ćemo navesti imena kao što su Miodrag Mića Popović, Petar Omčikus, Petar Lubarda, Kosa Boškan, Milan Cile Marinković i Vladimir Vlada Veličković, i odmah možemo da zaključimo da ovaj muzej poseduje ozbiljnu kolekciju dela koju možda nijedan muzej u Beogradu do sada nije imao.

5. 1 Muzej Zepter

Muzej je otvoren svaki dan i to utorkom, sredom, petkom i nedeljom od 10 do 20 časova, a četvrtkom i subotom od 12 do 22 časova. Cena ulaznice je 200 dinara za odrasle, a nedeljom je ulaz slobodan za sve posetioce, što svakako treba iskoristiti. Eto sjajnog predloga da umesto da posle posla odete pravac kući ili u neki kafić, prošetate Knez Mihailovom i posetite ovaj fenomenalan muzej.

Dodatne informacije možete potražiti na http://www.muzejzepter.com/.


Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Editors choice