U okviru gradske manifestacije “Osvajanje Beograda“ od danas pa naredne tri subote, dakle 19. i 26. oktobra i 2. novembra, okupiće se srednjoškolci koji učestvuju u akciji “Na gajbi kod Andrića“.

Ideja ove akcije je da srednjoškolcima ponudi različite programe i aktivnosti koji su edukativni, zabavni i rekreativni, kako bi se učesnici inspirisali, angažovali i zapitali o sopstvenim afinitetima. Cilj je da se lik našeg najpoznatijeg pisca približi srednjoškolcima kroz sadržaje koji su njima bliski, kroz sport, ali i druženjem i razgovorom sa njihovim današnjim uzorima, poznatim sportistima, kao što su Milorad Čavić, najpoznatiji srpski plivač, Željko Tanasković, Dušan Petković, Filip Vujić, koji su bivši i aktuelni odbojkaški reprezentativci i dva predstavnika šampionske generacije KK Partizan.

Program počinje u 12 časova, ispred spomenika Ive Andrića, u Pionirskom parku.

Ove subote srednjoškolci će biti u mogućnosti da igraju zanimljivu i dinamičnu igru u Pionirskom parku, i to sa našim poznatim sportistima. Posle neformalnog razgovora i fotografisanja, biće saopštena pravila igre, koja je takmičarskog karaktera. Posle igre i proglašenja pobednika, formiraju se nove grupe.

na gajbi kod andrica Na gajbi kod Andrića

Prva grupa ide u galeriju NOVA u kojoj svako od učesnika može da: obiđe izložbu "Ja volim sport“ i zabavi se ubacivanjem lopte u koš, fotografisanjem pored Andrića na tribinama, gledanjem filma, potpisivanjem na dres reprezentacije, pisanjem utisaka o izložbi

Druga grupa ide u spomen-muzej Ive Andrića, u kome može da obiđe stalnu postavku, ali i da, koristeći tablete na kojima se nalaze zanimljivi i manje poznati detalji o Nobelovoj nagradi, nauče nešto što nisu znali.
Projekat “Osvajanje Beograda“ realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i kompanije NIS, u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta DADOV.

Editors choice