Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Načini da pobedite stres

Načini da pobedite stres

Živi se brzo, nema se vremena, problemi se nagomilavaju, a stres je uvek tu da pogorša situaciju. Ukoliko se osećate u opasnosti da izgubite kormilo za vaš život, recite “ne” stresu! Postoje jednostavne tehnike opuštanja koje vam u trenutku mogu doneti olakšanje. Mi vam nudimo one jednostavne i lake, sve u cilju da vam bude bolje. Možda stres jeste novi začin naših života, ali možemo protiv njega.

Samo polako

Ne možete da pronađete nešto što vam hitno treba? Imate problem koji, kao za inat, nikako ne može da se reši? Stručnjaci govore: samo polako! Kad smo nervozni, telo stvara hormone koji podižu nivo adrenalina u krvi, što još više pogoršava situaciju. Ukoliko se smirite i opustite, lakše i efikasnije ćete razmišljati.

Udahnite duboko i glava gore!

Ukoliko vam neko digne pritisak, a ne želite da prasnete na njega, pokušajte ovim jednostavnim savetom: udahnite duboko i izbrojte do deset, pre nego što uradite to što hoćete. Dignite glavu, ispravite ramena – jer time ćete pomoći svom telu u borbi protiv stresa. Ovo će vam razbistriti misli i sniziti pritisak, tako da ćete imati vremena da umirite svoju reakciju.

Načini da pobedite stres 1 Načini da pobedite stres

Udahni duboko i iskuliraj

Smej se, smej se i samo se smej

Ukoliko radite nešto što vam je teško, smejte se. Eksperimenti su pokazali da ljudi lakše podnose stresne situacije sa osmehom na licu, jer ih to ubeđuje da nije tako teško kao što su mislili.

Pomozite drugima u nevolji

Život je svima težak, ali ukoliko nekome pružite pomoć, možete bar na tren zaboraviti svoje probleme. Pomozite komšiji ili poznaniku, dajte humanitarnu pomoć i zaboravite na ono što vama donosi stres – čime ćete se najefikasnije boriti protiv njega.

Načini da pobedite stres 2 Načini da pobedite stres

Idite sa prijateljima na kafu, a stres ostavite kod kuće

Prijatelji – najbolji lek protiv stresa

Kada vam je svega preko glave i kad osećate da ne možete dalje, nazovite prijatelja ili najdražeg člana porodice. Dokazano je da ukoliko pričamo sa osobama koje nas čine srećnim, naše telo počinje da proizvodi veći broj hormona sreće, čime se bori protiv neugodnih posledica stresa. Zato, telefon u ruke i pozovite prijatelje na kafu.

Izvor fotografija: tumblr.com


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Editors choice