Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Nacionalna nedelja mode održaće se od 22. do 26. aprila

Nacionalna nedelja mode održaće se od 22. do 26. aprila

Nacionalna Komora za Modu Srbije dobila je licencu posredstvom European Fashion Council za održavanje Nacionalne nedelje mode – “Serbia Fashion Week”, koji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji i potencira povezivanje domaće modne scene (industrije) sa tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu.

Serbia Fashion Week će biti održavan dva puta godišnje, u aprilu i oktobru svake godine, u trajanju od pet dana, a ova manifestacija postavila je Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara.

Serbia Fashion Week će biti sastavljen iz nekoliko segmenata:

– Internacionalna moda

– Domaća moda

– Edukativne konferencije

– Izložbene postavke poznatih inostranih i domaćih umetnika iz oblasti primenjene umetnosti, arhitekture, enterijera, eksterijera, novih oblika multimedijalne umetnosti

– Muzički koncerti i retrospektiva dešavanja, uz dodelu nagrada inostranim i domaćim učesnicima

Prvi put biće predstavljen Design Week, u sklopu kojeg ćemo imati priliku da vidimo francuski koncept prikazivanja kolekcija – multimedijalne izložbe dizajna, izložbene postavke umetnika iz raznih oblasti kao što su arhitektura, vajarstvo, enterijer, web design…

Prvi Serbia Fashion Week u 2014. godini donosi i Serbia Fashion Awards gde će svi ljubitelji mode, muzike i umetnosti uopšte imati priliku da prisustvuju retrospektivi revija sa tekuće Nedelje mode, uz svečanu dodelu nagrada inostranim i domaćim učesnicima, kao i sjajnom muzičkom programu.

1113 Nacionalna nedelja mode održaće se od 22. do 26. aprila

Od ove godine, partner Serbia Fashion Weeka je kompanija Miss Yu što predstavlja plod zajedničke saradnje, posredstvom ideje Vesne De Vinče u projektu “Srbija Zemlja Jorgovana”, inspirisana likom i duhom kraljice Jelene Anžujske. Po predanju, kralj Uroš I je zasadio i “učinio” da cela dolina jorgovana (kod Ibra) procveta u trenutku kada je njegova nevesta Jelena stupila na tlo Raške. U aprilu ove godine, Serbia Fashion Awards dodeljuje specijalnu statuu “Jelena Anžujska” kao sećanje na njenu ulogu i doprinos našem narodu, a istovremeno podsećajući na bliskost i prijateljstvo sa narodom Francuske.

Ovogodišnju Nacionalnu nedelju mode obeležiće neka od najvećih svetskih imena modnih kreatora, dok će tim Serbia Fashion Weeka imati čast da blisko sarađuje sa modnim velikanima kao što su Ejmerik Fransoa, oficijalni član Federacije visoke mode u Parizu, koji će biti zvanični backstage coach srpskog Fashion Weeka i Marčelos L. Džouns, vlasnik The Fashion Insider TV i “MLJ Media” Paris i jedan od najcenjenijih modnih kritičara u svetu, koji će biti supervizor Serbia Fashion Weeka.

Pored glamuroznih modnih revija, seminara i izložbi, Serbia Fashion Week organizuje i konkurs za takmičenje modnih talenata Srbije – FASHION TALENT DESIGN COMPETITION prilikom kojeg mladi talenti dobijaju sigurnu šansu da naprave prvi korak u realni svet mode i da se predstave najširoj javnosti.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, a kategorije takmičenja su ženska odeća, muška odeća, dečija odeća, aksesoari i obuća. Sve dodatne informacije o konkursu mogu se pronaći ovde: www.serbiafashionweek.com/konkursi/submit

283 Nacionalna nedelja mode održaće se od 22. do 26. aprila

Zbog velikog interesovanja ljubitelja mode, Serbia Fashion Week ove godine uvodi još jednu novinu, a to je prodaja limitiranog broja karata za setove revija nekih od najvećih svetskih modnih dizajnera.

Generalni medijski partner Serbian Fashion Weeka  i u 2014. godini biće Fashion One TV, posredstvom koga će sve kolekcije prikazane na Serbia Fashion Weeku obići sve kontinente na svetu.

Prošle godine, Nulti Serbia Fashion Week ugostio je umetnike iz 12 zemalja Evrope i devet umetnika – najboljih predstavnika svojih zemalja, među kojima su bili poznati holandski dizajner Edi van den Kromenaker, čije haljine nose Bijonse, Ketrin Danev, Bruk Šilds, Tajra Benks i mnoge druge slavne ličnosti, portugalski kreator Migel Vieira priznato ime u modnom biznisu koji je sarađivao sa Farol Design Hotelom, Motorolom i Swarovskim, Ejmerik Fransoa, jedno od najvećih imena pariske visoke mode i mnogi drugi.

355 Nacionalna nedelja mode održaće se od 22. do 26. aprila

Kao plod potpisivanja protokola sa sedam Nacionalnih nedelja mode (iz Mađarske, Portugalije, Bosne, Malte, Crne Gore, Poljske i Bugarske), predstavnik Serbia Fashion Weeka se već kao partner portugalskom Fashion Weeku nalazi u Lisabonu kao njihov gost. Ovom saradnjom obezbeđeno je predstavljanje srpskih kreatora u Portugaliji, na njihovoj oktobarskoj Nedelji mode, a kreator koji će tamo predstavljati Srbiju biće izabran na Serbia Fashion Weekuu koji nam se bliži.

Ove godine, od 22. do 26. aprila očekuju nas brojna zvučna imena iz sveta mode! Pratite Serbia Fashion Week na www.serbiafashionweek.com.

Editors choice