Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Najbolje stvari u životu su besplatne

Najbolje stvari u životu su besplatne

slava1 Najbolje stvari u životu su besplatne

Prethodnih dvadeset godina prisustvo ratova, inflacije i nemaštine donelo je sa sobom mnoštvo negativnih posledica i dovelo do potpuno apsurdne situacije. U trenutku kada se gube sve postojeće moralne vrednosti, zajedno sa gubitkom poznate nam domovine i kada preskupi ratovi dovode do sve veće nezaposlenosti, javlja se trend markiranog lifestyle-a. Mladi postaju zaokupirani brendiranom odećom, obućom, besmisleno skupim i brzim automobilima.

Da bi te svoje snove ispunili brzo i odmah, nastaju novi tipovi ljudi, sponzoruše i kriminalci. Zaboravljajući svoje korene i ono sto je vekovima utvrđeno kao osnov ljudske vrednosti i duhovnosti. Počinju slave, rođendane i ispraćaje da proslavljaju u preskupim restoranima uz stotine zvanica, i zbog toga se, naravno, nerazumno zadužuju. A šta je sa onim “prevaziđenim pravim prijateljstvima”? Šta je sa slatkim razgovorima u dokolici sa onima koje smo sami izabrali? Šta je sa prvim ljubavima i prvim razočaranjima, koja se lakše podnose uz prave prijatelje?

Da li je moguće da smo zaboravili da se slava obeležava svećom, vinom, žitom i slavskim kolačem, da su Srbi uvek slavili povratak vojnika, a ne odlazak, da je za rodjendan dovoljna torta i oni koji vam samo žele sreću u životu? Mislim da je krajnje vreme da pogledamo sebi u oči i kažemo “dosta” izmišljenim i površnim vrednostima, i pozovemo prijatelje na intimno slavlje, čašicu razgovora i šoljicu kafe i uz njih zaboravimo sve trivijalnosti ovozemaljskog nam života.


Anja Križan je studentkinja novinarstva, večni sanjar, romantik i hedonista, zarobljena u sopstvenoj bajci. Njena izražena intuicija i želja da svet bude bolji i lepši vodi njene reči po papiru. Voli iskrenost, dobrotu, neiskvarenost. Ne voli laž, diskriminaciju i agresivnu glupost.

Editors choice