Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Najčudniji restorani na svetu

Najčudniji restorani na svetu

Začinite svoj obrok u nekom od najčudnijih svetskih restorana.

Navodimo vam nekoliko restorana koje neobičnim ne čine njihovi obroci već suludo, a zanimljivo okruženje, u kome možete jesti obroke koji sadrže kalorije koje vaše telo ne može da sagori ni za nedelju dana, obroke iz posuda za urin, ili obroke koje ne možete da vidite.

“Modern toilet” u Tajvanu

modern toilet restaurant Najčudniji restorani na svetu

Uobičajeno, pri izboru hrane, odlučujemo se za obroke koji nas neće držati u toaletu cele noći. Ovaj restoran je pak, u celini dizajniran kao ogroman toalet. Dok jedete, sedite na porcelanskim stolicama nagnuti nad nešto nalik lavabou pretvorenom u sto. Ako ste gadljivi – zaobiđite ovaj restoran – jer će vam supu servirati u posudama za urin. Naravno, nekorišćenim, sterilnim, ako vas to teši.

“Heart Attack Grill” u Las Vegasu

Heart Attack Grill 2 Najčudniji restorani na svetu

Kockajte se sa svojim životom u Las Vegasu. Naziv “Roštilj koji izaziva srčani udar” povezan je sa stvarnim događajima. Naime, od otvaranja restorana, zabeleženo je dva srčana udara njegovih gostiju. Što ne treba da nas čudi, budući da vam ovde mogu servirati burger koji sadrži 9.982 kalorije.

“Dans le Noire” u Londonu

dans le noire Najčudniji restorani na svetu

Mnogi vole da večeraju u zatamljenim prostorijama pod svetlošću sveća. Ovaj restoran, pak, nudi samo zatamljenu prostoriju – potpuno. I što je najbolje, u potpunom mraku jedete obrok koji vam konobari serviraju- ne znajući šta jedete, do samog kraja večere. Za utehu je to što vas konobari prethodno pitaju da li ste alergični i postoji li hrana koju iz nekog razloga ne konzumirate.

“The Chillout Lounge” u Dubaiju

chillout lounge Najčudniji restorani na svetu

Ovaj restoran, slično kao onaj u Las Vegasu, može da prouzrokuje srčani udar, ali ne zbog hrane. Naime, nije previše zdravo da iz pustinjske vreline Dubaija odjednom ušetate u restoran u kome je temperatura nula stepeni celzijusovih. Ako se ipak pripremite za to i spremite šalove i toplu odeću, uživaćete dok jedete toplu supu sedeći na stolici od leda- u sred Emirata.

“New Lucky Restaurant” u Indiji

new lucky restaurant Najčudniji restorani na svetu

Nije ništa čudno ako atmosfera malo zamre u ovom restoranu, ako uzemmo u obzir da je napravljen na groblju. Naime, vlasnik restorana je pri gradnji odlučio da ne razruši staro groblje na kome se on nalazi, već da stolove postavi između grobova. Kako bi izbegao skrnavljenje grobova, ogradio ih je, ali ni to nije mnogo doprinelo podizanju atmosfere u restoranu.

Jasna Stanić

 

 

Editors choice