Playa de Ses Illetes (Španija)

Ova plaža nalazi se na španskom ostrvu Formentera i predstavlja jdnu od najpopularnijih i mondenskih plaža ovog ostrva, na kojoj možete sedeti u pesku, zaroniti stopala u more, jesti pescado a la sal (ribu pečenu u soli) i uživati u pogledu na tirkiznu boju koja vas okružuje. Ovu divnu plažu karakteriše činjenica da nije mnogo velika ali da je obasuta divnim i sitnim belim peskom i lagim nagibom. Jedna je od najposećenijih plaža na Fermenteri a poznata je po tome što i svi ronicoi sveta dolaze na ovo privilegovano mesto.

Illetes Najlepše PLAŽE Španije i Portugalije

Praia da Adraga (Portugalija)

Adraga plaža je još jedna neverovatno lepa plaža u Portugaliji. Za putnike koji traže očaravajuća mesta za svoje fotografije ova plaža će izgledati kao dar od Boga. Ovo mesto ima značajan udeo u popularnosti među turistima ali i meštanima. Međutim, uprkos činjenici da ovo mesto postaje sve popularnije (plaža je promovisana i nominovana za nekoliko svetskih nagrada), postoje i oblasti koje su izolovane i koje turistima pružaju mirna mesta za uživanje i razgledanje. Plaža Adraga je označena kao plava plaža, koja garantuje izuzetnu vodu za kupanje, kao i čistoću.

Andraga Najlepše PLAŽE Španije i Portugalije

Playa del Silencio (Španija)

Kada pogledate fotografije ove plaže jednosatvno je nemoguće ne poželeti da je odmah posetite i uživate u divnim prirodnim lepotama. Okružena visokim stenama, sitnim peskom, mirnim vodama koje su idealne za ronjenje. U okolini nalaze se i bogate zelene površine koje dodatno daju utisak posebnosti ovoj plaži. Iako je ulaz “zarobljen” između litica voda je i dalje kristalno čista i mirna. Iako je poznato da je voda na severnoj obali Španije malo hladnija, vodeći se tom činjenicom i ovde očekujete da se zaledite pri prvom dodiru ali nije tako. Zbog toga što je voda u uvali, mirna je i topla pa je pravo uživanje provesti dan na ovom divnom mestu.

playa del silenci Najlepše PLAŽE Španije i Portugalije

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.cntraveler.com

Zorana Jelenković

 

 

 

Editors choice