Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Najprovokativnije modne kampanje Tom Forda

Najprovokativnije modne kampanje Tom Forda

Kako je umerenost sve manje zanimljiva osobina, modna industrija koja isključivo zavisi od tržišta, učiniće sve kako bi privukla pažnju i pridobila što više kupaca. Najviše kontroverzi izazvaju modne kampanje jednog od najuticajnijih dizajnera današnjice, Tom Forda, koje su naterale javnost da se podeli na dva tabora – prvi, koji ih do fanatizma obožava, i drugi, koji ih isto tako fanatično osuđuje.

Tom Ford Provocative Lips – Nema lepše stvari od savršenih usana! 12 nijansi u kolekciji, na čelu sa Kapetanom Crvenim, koji razoružava sve!

Tom Ford Cologne Campaign – Ova kampanja se može smatrati pomalo surovom, ali je tehnika seksi reklama uvek dobro prolazila. U poslednjoj kampanji se vide nalakirani nokti na rukama koje stiskaju dve perfektno okrugle lopte među koje je namerno “upao” parfem.

Tom Ford Scandalous Menswear Ads – Ukratko muškarci u odelima, koji dominiraju nad golim ženama. Govor tela ovde dolazi do izražaja.

Tom Ford Sunglasses Ad – Ova kampanja je u Italiji zabranjena od strane instituta za reklamnu disciplinu. Reklama sa devojkom koja grize muški prst možda jeste malo uvredljiva i vulgarna, ali svakako ima mnogo gorih.

Tom Ford za Yves Saint Laurent –  Reklama u kojoj Francuz Samuel de Cubber, bivši prvak u borilačkim veštinama, reklamira parfem M7. Ford je potrebu da je snimi objasnio time što je za njega Cubberova golotinja – akademska. Britanci su napali Forda i reklamu opisali suviše seksualno sugestivnom.

Ford je u jednom intervjuu na pitanje novinara da li će ikada za njegov brend biti snimljena “obična” modna kampanja odgovorio: “Ne. Svima mora biti jasno da će Tom Ford brend zauvek ostati vodeći što se provokativnih reklamnih kampanja tiče”. A mi na to možemo da kažemo samo – sa nestrpljenjem iščekujemo još.


Nemanja Radenković je večita skitnica koji živi za asfalt i pokret. U potrazi za vetrenjačama, posebnim kadrom i retkim kamenom.

Editors choice